İtalya Serie A Tazminat kralı Jose Mourinho! Servet kazandı

Tazminat kralı Jose Mourinho! Servet kazandı

17.01.2024 - 18:44 | Son Güncellenme:

Roma ile yollarını ayıran Portekizli Teknik Direktör Jose Mourinho bugüne kadar tazminatlardan kazandığı paralarla servet elde etti.

Tazminat kralı Jose Mourinho Servet kazandı

2021 yılından beri İtalya Serie A ekibi Roma'yı çalıştıran Portekizli efsane teknik adam Jose Mourinho'nun görevine son verildi.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"José'ye, gösterdiği tutku ve bağlılık için Roma olarak teşekkür ediyoruz. Onun yönetimiyle ilgili her zaman harika anılarımız olacak ancak Kulübün çıkarları açısından acil değişimin gerekli olduğuna inanıyoruz."

Roma, bu sezon İtalya Serie A'da 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 29 puan toplayarak kendisine 9'uncu sırada yer buldu. Başkent ekibi, UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nu ise 2'nci sırada tamamlayarak play-off turunda Feyenoord ile eşleşmişti.

3.5 MİLYON EURO TAZMİNAT ALACAK

Roma ile aldığı üst üste kötü sonuçların ardından görevine son verilen Mourinho, İtalyan kulübünden 3.5 milyon euro tazminat kazanacak.

DAHA ÖNCE KAZANDIĞI TAZMİNATLAR

Haberin Devamı

Portekizli çalıştırıcının daha önce çalıştırdığı takımlarda da kazandığı tazminatlar dikkat çekti. Mourinho, 2007'de Chelsea'den 20.9 milyon euro, 2013'te Real Madrid'den 19.7 milyon euro, 2015'te yeniden Chelsea'den 14.7 milyon euro, 2018'de Manchester United'dan 19.7 milyon euro ve 2021 yılında Tottenham Hotspur'dan 20.9 milyon euro tazminat kazanmıştı.

TOPLAM 99.2 MİLYON EURO

Tecrübeli teknik adam şu ana kadar çalıştırdığı takımlardan 99.2 milyon euro tazminat kazanarak büyük bir servetin sahibi oldu.