Gündem Son dakika haberi: İstanbul Yenibosna'da patlama... 1'i ağır 10 kişi yaralandı

Son dakika haberi: İstanbul Yenibosna'da patlama... 1'i ağır 10 kişi yaralandı

06.10.2016 - 16:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'daki saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınında patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in verdiği bilgiye göre, patlama bombalı yüklü bir motosikletle gerçekleştirildi. Şahin, "Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı" dedi. Şahin, yaralılar arasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığını belirtti. Hastaneye sevk edilen yaralılardan 5'i tedavilerinin ardından taburcu edildi. Patlama sonrası çevredeki çok sayıda evin camları kırıldı. Araçlarda da hasar oluştuğu görüldü. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul Yenibosna'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Son dakika haberi: İstanbul Yenibosnada patlama... 1i ağır 10 kişi yaralandı

Son dakika haberi: İstanbul Yenibosna'da patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çatışma ihtimaline karşılık patlamanın ardından bölgeye özel harekat polisleri ve zırhlı araçlar gönderildi. İlk gelen bilgilere göre; patlamada 1'i ağır 10 kişinin yaralandığı öğrenildi. Saldırının çok şiddetli olduğu patlama sesinin Atatürk Havalimanı'ndan da duyulduğu belirtildi.

Saat 15.55 sıralarında 75. Yıl Polis Merkezi Amirliği yakınlarında bir patlama oldu. Patlama sonrası olay yerine; bomba imha uzmanları, zırhlı araçlar ve ambulans sevk edildi. Patlamanın ardından bölgede silah sesleri yükseldi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Olayda can kaybı ya da yaralı olup olmadığı bilinmiyor. Patlamaya bir araca yerleştirilen bombanın neden olduğu belirtiliyor.

VALİ AÇIKLADI: BOMBALI MOTOSİKLET PATLATILDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin patlama ile ilgili yaptığı ilk açıklamada "Bahçelievler ilçesi Fatih Caddesinde bombalı motosikletin patlatılması sonucu, ilk tespitlere göre biri ağır, on vatandaşımız yaralanmıştır." ifadelerini kullandı.

YAYIN YASAĞI GELDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul Yenibosna'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

POLİS BİR ŞÜPHELİYİ ARIYOR

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, çevredeki vatandaşları tahliye etti. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, patlamanın hemen ardından bölgeden kaçan bir kişiyi tespit etti. Polisin elinde kask olan şüpheliyi aradığı bildirildi.

PATLAMA UZAKTAN KUMANDAYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre patlamanın uzaktan kumandayla gerçekleştirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

POLİS OLASI İKİNCİ BİR PATLAMAYA KARŞI BÖLGEYİ BOŞALTTI

Olayda 1'i ağır 5 kişi yaralanırken, polis ekipleri ikinci bir patlamaya karşı bölgeyi boşalttı.

Polis ekipleri, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alarak, olası ikinci bir patlamaya karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Bölgedeki okullar boşaltılırken, çevrede bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Patlamada çok sayıda araç hurdaya dönerken, 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Polisin çevredeki çalışmaları devam ediyor.

Son dakika haberi: İstanbul Yenibosnada patlama... 1i ağır 10 kişi yaralandı

4 YIL ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Yenibosna 75. yıl Polis Merkezi'ne 2012 yılında teröristlerce saldırı düzenlenmişti. Polis aracının merkeze giriş yaptığı sırada ses bombası atıp ateş açan biri kadın 2 terörist yakalanmıştı.