Tatil Altınköy Açık Hava Müzesi Ankara'nın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2020 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Altınköy Açık Hava Müzesi Ankara'nın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2020 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

24.09.2020 - 02:28 | Son Güncellenme:

Türkiye çok farklı coğrafi özelliklere sahip ülkelerin başında gelir. Bundan dolayı 4 mevsimin belirgin olarak yaşandığı Türkiye toprakları oldukça farklı özelliklere sahiptir. Eski dönemin köy hayatı ile ilgili görüntülere sahne olan Ankara'da bulunan açık hava müzesi farklı özellikleri yansıtmakta olan bir müzedir. Altındağ Açık Hava Müzesi ile ilgili merak edilen detayları derledik.

Altınköy Açık Hava Müzesi Ankaranın Neresindedir, Nasıl Gidilir 2020 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Ankara Sosyal aktiviteleri bazı illere göre daha az olduğu şehirlerden bir tanesidir. Bu sebeple insanlar kendileri için yeni uğraşlar aramaya başlar. Köy hayatını merak eden kişiler Altınköy Açık Hava Müzesi'nde köy hayatı ile ilgili birçok detaya da ulaşabilir. Eski köy mimarisine ait yapılar Altınköy açık hava Müzesi'nde çok rahat görülür.

Altınköy Açık Hava Müzesi Ankara'nın Neresindedir?

Ankara'da bulunan Altınköy açık hava müzesi ziyaretçilerini bekleyen son dönemin yeni yapılan müzelerinden bir tanesidir. Altındağ'a bağlı olarak bulunan Altınköy Açık Hava Müzesi Beşikkaya Mahallesi sınırları içerisinde yer alır.

Altınköy Açık Hava Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Açık hava müzesi görmek isteyen kişiler müzeye gitmek için oldukça kolay bir ulaşım yolundan müzeye ulaşabilir özel aracıyla müzeye ulaşmak isteyen kişiler Talat Paşa, Plevne, Turgut Özal, Bostancı ve Karapürçek güzergahını takip ederek bu bölgeye ulaşabilir. Özel aracı bulunmayan kişiler ise toplu taşıma araçlarıyla Ulus meydandan hareket eden Altındağ otobüslerine binebilir. Yine Altındağ geldikten sonra Altınköy açık hava müzesini ziyaret edebilir.

Altınköy Açık Hava Müzesi Özellikleri

Altınköy açık hava müzesi 500 dönümlük bir arazi içinde bulunmaktadır. Burada Bir köyün içinde bulunabilecek hemen hemen her şey yer alır. 1950'lerin köye hayatını yansıtması ile bilinen Altınköy açık hava müzesi içerisinde; Köy kahvesi, muhtarlık, ahırlar, koyun, keçi, kedi, köpek, kuş gibi hayvanlar yer alır. Yine köylerdeki bahçe kültürü Altınköy açık hava Müzesi'nde ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır. Köy hayatını merak edenler için Altınköy açık hava müzesi çok güzel bir örnek olarak hem öğrencilerin hem de ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır.

Altınköy Açık Hava Müzesi Giriş Ücretleri Ne Kadardır?

Altınköy açık hava müzesi köy halkı merak eden kişiler için görülmesi gereken yerlerin başında başında gelir. Bu bölgeyi ziyaret etmek isteyen kişiler çok cüzi bir miktarla müzeyi ziyaret edebilir. Yetişkinler için müze ziyareti 7 liradır. Öğrenciler için ise 2 lira müze ziyaret ücreti vardır. Yalnız müzeye giriş için müze kart geçersizdir.

Altınköy Açık Hava Müzesi Ziyaret Saatleri

Altınköy Açık Hava Müzesi'nde ziyaret saatleri de değişiklik göstermektedir. Ziyaret saatleri ise Sabah 10 akşam 21 arasında değişmektedir. Pazartesi günleri kapalı olan Altınköy açık hava müzesi diğer 6 gün ziyaretçilerini bekler.