Tatil Amerika Vizesi Nasıl Alınır? (2024) - Gerekli Evraklar Ve Vize Ücreti

Amerika Vizesi Nasıl Alınır? (2024) - Gerekli Evraklar Ve Vize Ücreti

01.01.2024 - 17:07 | Son Güncellenme:

Amerika en çok ziyaret edilen ve dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer almaktadır. Hem ziyaret hem de ticari açıdan önemli olduğundan dolayı, yıl içerisinde yoğun şekilde insan ülkeye ulaşım sağlıyor. Peki, Amerika vizesi nasıl alınır? (2024) - Gerekli evraklar ve vize ücreti.

Amerika Vizesi Nasıl Alınır (2024) - Gerekli Evraklar Ve Vize Ücreti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) her açıdan önemli ülkelerden biridir. Bu yüzden birçok kişi farklı amaçlar doğrultusunda ülkeyi yıl içerisinde ziyaret ediyor. Bunlar arasında ticari, turistik, aile ziyareti veya eğitim amaçlı gerçekleşebilmektedir. Kısa veya uzun dönemli şekilde Amerika'ya gitmek mümkün. Tabii bunun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mutlaka vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Planladığınız seyahatinizin amacı ve diğer sebepler, ABD göçmenlik yasasına göre ne tür vize gerektiğini belirleyecektir. Bir vize başvurusu sahibi olarak, başvurduğunuz vize kategorisinde vize almak için tüm gereksinimleri karşıladığınızı kanıtlamanız gerekecektir.

 Amerika Vizesi Nasıl Alınır? (2024)

 Amaca bağlı olarak genelde Amerika vizesi B1 ve B2 şeklinde verilmektedir. Bu doğrultuda turistik ile beraber aile ziyareti gibi farklı ve kısa süreli (6 ay) vizesi konusunda B2 vizesi alınmaktadır. Eğer ticari açıdan ya da konferans ve benzeri durumlar için başvuru yapılacaksa B1 vizesi üzerinden başvuru gerçekleştirilmektedir.

 Öncelikle Türkiye Amerika Başkonsolosluğu resmi web sitesi üzerinden gerekli vize başvuru belgesi alınıp doldurulmalıdır. İngilizce ve kişisel el yazısı ile beraber, kimlik bilgisi doğrultusunda doğru şekilde yazılmalıdır. Daha sonra akredite acente veya vize başvuru merkezlerine, internet üzerinden alınacak randevu tarihi doğrultusunda gerekli belge ve evraklar ulaştırılmalıdır.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri’ne Giriş için CDC (Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi)’nin Getirdiği Zorunluluklar

6 Aralık’tan itibaren Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden iki yaşından büyük yolcular için bir günlük COVID-19 testi şartı uygulayacaktır. Aşı durumu veya uyruğu ne olursa olsun, Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden herhangi bir kişi, Amerika Birleşik Devletleri’ne uçağa binmeden seyahatten bir gün önce yapılan negatif bir COVID-19 testi göstermelidir. Olumsuz sonucunuzu uçağa binmeden önce havayoluna göstermelisiniz.

Yakın zamanda COVID-19’dan iyileştiyseniz, bunun yerine COVID-19’dan iyileşme belgeleriyle seyahat edebilirsiniz (yani, uçuşun yabancı bir ülkeden kalkışından en fazla 90 gün önce alınan bir numune üzerindeki pozitif COVID-19 test sonucunuz ve lisanslı bir sağlık hizmeti sağlayıcısından veya bir halk sağlığı görevlisinden seyahat izninizin olduğunu belirten bir mektup).

 Amerika Vizesi Gerekli Evraklar

Haberin Devamı

 Ortak şekilde ABD vizesi için gerekli olan belli başlı bazı evraklar bulunmaktadır. Türk hükümeti vatandaşları ve Türkiye'de ikamet eden 3. ülke vatandaşları, mutlaka bu evrakları vize başvurusu konusunda tamamlamalıdır.

Pasaport (En az 1 yıl geçerliliği olmalı)
Eski pasaportlar
Biyometrik fotoğraf
DS 160 Formu
Banka hesap dökümü (Son 6 aya ait, hesap hareketlerini ve bakiyeyi gösteren, bankadan ıslak imzalı ve kaşeli)
Öğrenci belgesi veya diploma (Orijinal belge)
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Vize talep dilekçesi (İngilizce)
Kalınacak yer hakkında bilgi (Yurt ya da otel rezervasyonu)
Uçak rezervasyonu (Gidiş-Dönüş)
Kabul belgesi (I-20 belgesi)
Askerlik tecil belgesi
Muvafakatname (Reşit olmayanlar çocuklar için her iki ebeveynden alınmalı ve noter onaylı olmalı)
Ek gelir (Araba ruhsatı, ev ya da arsa tapuları
Sponsor (Öğrencinin masraflarını karşılayacak kişinin kimlik bilgileri, banka hesap dokümanları, maaş bordrosu, ev ya da arsa tapusu)

 Ortak şekilde bunların dışında ayrıca ticari ve uzun süreli Amerika vizesi alınacak ise ek evraklar eksiksiz şekilde tamamlanmalıdır.

Haberin Devamı

 Amerika Vizesi Vize Ücreti 2024

 Amerika vize ücreti başvurmak istediğiniz vize türüne ve amaca bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Özellikle göçmen olmayan bütün vize başvuruları için mutlaka ücretin ödenmesi gerekir. Bu konuda danışmanlık hizmet bedeli ve vize ücretleri güncel bilgiler doğrultusunda dolar üzerinden ödenmelidir. Ödemesi yapılan vize herhangi bir şekilde başka birine devredilemez ya da satılamaz. Ayrıca eğer vize başvurusu onaylanmaz ise bize ödemesi geri yapılmaz.

Turist Vizesi: 185 Dolar
Ticari Vize: 315 Dolar
Öğrenci Vizesi: 185 Dolar 
Geçici Çalışma Vizesi: 205 Dolar