Tatil Bozcaada'da ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir?

Bozcaada'da ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir?

13.04.2015 - 16:58 | Son Güncellenme:

Bozcaada Ege denizinin kuzeyinde, Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir. Kısa sürekli tatil yapmak isteyenlerin bir numaralı adreslerinden olan Bozcaada'da neler yapılır, Bozcaada'da nerede yüzülür, ve ne yenir?

Bozcaadada ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir

Türkiye'nin 3. büyük adası olan Bozcaada'ya ulaşımın büyük bir bölümü vapurlarla sağlanır. Ancak deniz otobüsleri de yayalar için uygundur.

Bozcaada'ya nasıl gidilir?

Bozcaada'ya araba, otobüs, uçak ve deniz uçağıyla ulaşabilirsiniz.

İstanbul'dan Assos'a giderken arabayla Çanakkale Boğazı'nı:

* Gelibolu - Lapseki (20 dak)
* Eceabat - Çanakkale (15 dak)
* Kilitbahir - Çanakkale (7 dak) gibi sürelerle geçebilir, Geyikli-Bozcaada yönünü takip ederek Geyikli İskele'sinden adaya giden arabalı feribotlara binebilirsiniz.

Dilerseniz hız feribot ile İstanbul Yenikapı-Bandırma seferine binebilir, Bandırma’dan sonra Lapseki-Çanakkale üzerinden Geyikli’deki iskeleye 3 saatte varabilirsiniz. Alternatif olarak Bandırma’dan sonra Biga-Çan-Bayramiç güzergahı da takip edilebilir.

Bozcaada’ya en yakın havaalanı 56 km. uzaklıkta bulunan Çanakkale Havaalanı'dır.

Özellikle yaz sezonunda sefer yapan İstanbul-Bozcaada arasında çalışan deniz uçaklarıyla da 45 dakikalık yolculuk sonrasında adaya varabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bozcaadada ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir


Nerede yüzülür?

Bozcaada'nın denizi genelde soğuk olmasına rağmen herkes tarafından beğenilmektedir.

Metrelerce açılsanız dahi denizin dibini görebildiğiniz için güvenli yüzüş keyfini yaşatmaktadır. Ayazma plajı en ünlü plajıdır. Hemen bitişiğindeki Sulubahçe koyu günübirlikçilerin sık tercih ettiği koylardandır.

Habbele ve Akvaryum da en çok tercih edilen plajları arasındadır. El değmemiş bu koylardaki kum ve deniz muhteşem bir uyum içerisindedir. Yan yana sıralanan plajlara yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

Rüzgar gülleri nerededir?

Gün batımında manzarası muhteşem olan Batı Burnu'nda rüzgar güllerinin altında sohbet ederek gün batımını izleyebilirsiniz. Kendi arabanız yoksa minibüslerle ve dolmuşlarla da rüzgar güllerine yakın bir mesafede inebilir ve oradan yürüyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bozcaadada ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir


Ne yenir, ne alınır?

Bozcaada şarapları, reçelleri ve mutfağıyla oldukça ünlü bir adadır. Özellikle Girit ezmesi mezesi, domates ve incir reçeli, çavuş üzümleri ve üzümlerden yapılan şarapları ve her türlü deniz mahsülü oldukça lezzetlidir.

Ne zaman gidilir, hava nasıldır?

Bozcaada için mütemadiyen rüzgarlı demek yanlış olmaz. Hangi mevsimde giderseniz gidin mutlaka yanınıza hırka ve spor ayakkabı gibi giyebileceğiniz sıcak tutacak kıyafetler almanızı öneririz. Her mevsimde ayrı güzel Bozcaada'da kışın ve yazın ayrı ayrı aktivitelerle sıkılmayacağınız garantidir.