Tatil Burdur Gölü Burdur'un Neresinde? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Burdur Gölü Burdur'un Neresinde? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 12:39 | Son Güncellenme:

Türkiye gölleri ile meşhur bir ülkedir. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan göller ülkenin turizmine de katkı sağlamaktadır. Ülkemizde ki en ünlü göllerden birisi de Burdur gölüdür. Burdur gölü doğal güzelliğe sahip olan bir göldür. Burdur gölünü ziyaret etmek isteyenlerin sayısı her yıl daha da artmaktadır. Özellikle gölün fotoğrafları sosyal medyada oldukça fazla paylaşılmaktadır. Bundan dolayı da Burdur gölünün popülerliği artmaktadır. Burdur ölünün özellikleri ve oluşumu merak edilenler arasındadır. Peki, Burdur gölü Burdur'un neresindedir? Burdur gölünün özellikleri nelerdir? Burdur gölünün oluşumu nasıldır? Burdur gölünün tarihçesi nedir? İşte Burdur gölüne dair merak edilen tüm detaylar.

Burdur Gölü Burdurun Neresinde Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Burdur gölü Türkiye'nin tektonik özellikte olan göllerinden bir tanesidir. Bu göl büyüklüğü itibari ile ülkemizin en büyük yedinci gölüdür.

Burdur Gölü Nerede?

Burdur gölü Burdur'un merkezinde yer alan bir göldür. Aynı zamanda Isparta'ya da oldukça yakındır.

Burdur Gölüne Nasıl Gidilir?

Burdur gölüne gitmek son derece basittir. Çünkü göl tam olarak Burdur'un merkezinde yer almaktadır. Burdur gölüne kara yolu ile ulaşım kolaydır. Bundan dolayı eğer bu göle gelecekseniz kara yolunu kullanmanızı öneriyoruz. Kara yolu ile Burdur Isparta yolu üzerinden Burdur gölüne geçiş sağlayabilirsiniz. Burdur merkezine geldikten sonra burada navigasyon açarak ya da Burdur gölü tabelalarını takip ederek göle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Burdur Gölü Giriş Ücreti

Burdur gölüne giriş için herhangi bir ücret ödemek zorunda değilsiniz. Ücretsiz bir şekilde Burdur gölüne giriş yapabilirsiniz.

Burdur Gölü Özellikleri

- Burdur gölünün suyu tuzlu ve arseniklidir.
- Burdur gölünün kapı burnu bölgesinde derinliği 100 metredir.
- Burdur gölü kapalı bir havza da bulunmaktadır. Bundan ötürü dışarıya akıntısı olmayan bir göldür.
- Göl 250 kilometrelik bir alana sahiptir.
- Gölün uzunluğu 34 metredir.
- Gölün yüzey rakımı 834 metredir.
- Tektonik hareketler sonucu oluşan bir göldür.
- Burdur gölü çevresinde 100 yakın kuş türü yaşamaktadır.

Burdur Gölü Hakkında Bilgi

Burdur gölü Türkiye'nin en büyük göllerinden birisidir. Küresel ısınma sonucunda Burdur gölünün su seviyesi azalmaktadır. Bundan dolayı Burdur gölü kuruma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Kapalı bir havzada bulunduğundan ötürü dışarıya bir akıntısı yoktur. Gölün batı kısmında bir fay hattı bulunmaktadır. Bundan ötürü bu bölge oldukça dar uzanmaktadır. Dar olan bölgelerde ise göl tekrardan birleşmektedir. Tuz seviyesi ve derinliği ile ülkemizin en derin göllerinden birisidir.

Bu göl ayrıca uluslararası öneme sahip bir göldür.