Tatil Büyükçekmece Gölü İstanbul'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Büyükçekmece Gölü İstanbul'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:34 | Son Güncellenme:

İstanbul doğal güzellikleri ile her zaman cezbeden bir şehirdir. Bundan dolayı İstanbul her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. İstanbul iki yakadan oluşan ve iki yakasında da benzersiz güzelliklere sahip olan bir şehirdir. İstanbul'un güzelliklerini yansıtan bir yerde Büyükçekmece gölüdür. Büyükçekmece gölü İstanbul'un en çok ziyaret edilen göllerinden bir tanesidir. Bundan dolayı sürekli olarak Büyükçekmece gölü ziyaret edilmektedir. Büyükçekmece gölü oluşumu ve özellikleri merak edilmektedir. Son haftalarda Büyükçekmece gölüne dair yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Peki, Büyükçekmece gölü nerededir? Büyükçekmece gölünün özellikleri nelerdir? Büyükçekmece gölünün oluşumu nedir? Büyükçekmece gölünü öne çıkaran detaylar nelerdir? İşte Büyükçekmece gölüne dair bütün merak edilen bilgiler.  

Büyükçekmece Gölü İstanbulda Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 Büyükçekmece gölü İstanbul'un en büyük göllerinden birisidir. İstanbul'un içme suyu ihtiyacının bir kısmı da bu gölden karşılanmaktadır. Aynı zamanda bu gölün deniz tarafına bir baraj inşa edilmiştir.

Haberin Devamı

 

 Büyükçekmece Gölü Nerede?

 

 Büyükçekmece gölü İstanbul'un Büyükçekmece içlesinde yer alan bir göldür.

 

 Büyükçekmece Gölüne Nasıl Gidilir?

 

 Büyükçekmece gölüne gitmek için birçok alternatif yolu kullanmak mümkün. Büyükçekmece gölüne gitmek için öncelikle Avrupa yakasına gitmeniz gerekmektedir. Avrupa yakasına giden pek çok alternatif güzergah vardır. Öncelikle Anadolu yakasından gelen ziyaretçiler Marmaray hattı ile birlikte son durağa geliyorlar. Ardından buradan Metrobüs'e binerek son durakta inmektedirler. Beylikdüzü son durakta indikten sonra otobüs veya minibüs aracılığı ile Büyükçekemece gölüne ulaşabilirsiniz.

 

 Özel araçlar ile Büyükçekmece gölünü ziyaret etmek isteyen ziyaretçiler ise bu bölgeye 1. köprü yolundan e-5 yoluna bağlanarak Silivri istikametinde ilerliyorlar. Ardından Büyükçekmece gölü tabelalarını takip ederek bu göle ulaşım sağlamak mümkündür.

Haberin Devamı

 

 Büyükçekmece Gölü Giriş Ücreti

 

 Büyükçekmece gölüne giriş ücreti bulunmamaktadır. Ücretsiz bir şekilde bu gölü ziyaret edebilme şansınız var.

 

 Büyükçekmece Gölü Özellikleri

 

 - Büyükçekmece gölünün uzunluğu 7 kilometredir.

 - Gölün genişliği 2 kilometredir.

 - Büyükçekmece gölünün yüz ölçümü 12 kilometre karedir.

 - Gölün en derin noktası 3.5 metredir.

 - Gölün deniz ayağında ise içme suyunu karşılamak amacı ile baraj bulunmaktadır.

 

 Büyükçekmece Gölü Hakkında Bilgi

 

 Büyükçekmece gölü İstanbul'un en büyük göllerinden birisidir. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından içme suyu ihtiyacını karşılamak amacı ile baraj dahi yaptırılmıştır. Büyükçekmece gölü bir deniz kulağı gölüdür. Gölün bir kısmı da Çatalca ilçesinin sınırlarında yer almaktadır. İstanbul'un Avrupa yakasının batı taraflarında bulunan bu göl şehir merkezine oldukça uzak bir konumdadır. Kanuni Sultan Süleyman adındaki tarihi köprü de bu göl üzerinden geçmektedir.