Tatil Çamkoru Tabiat Parkı Ankara İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Çamkoru Tabiat Parkı Ankara İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

25.09.2020 - 02:25 | Son Güncellenme:

Çamkoru Tabiat Parkı, ülkemizin etkileyici doğal güzellikleri arasında göze çarpıyor. Çamkoru Tabiat Parkı, özellikle ilk bahar ve yaz aylarında çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Çamkoru Tabiat Parkı'nı merak edenler için Çamkoru Tabiat Parkı Ankara ilinde nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ve adres bilgileri gibi araştırılan soru cevaplarını sizler için hazırladık.

Çamkoru Tabiat Parkı Ankara İlinde Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Çamkoru Tabiat Parkı, orman içerisinde gizli kalan olağanüstü bir tabiat harikası olarak karşımıza çıkıyor. Ziyaret edenler tarafından kesinlikle görülmesi tavsiye edilen doğal parkların arasında gösteriliyor. Yakın çevreden gelenler yanında, yakınlarından duydukları olumlu yorumlar üzerine parkı görmeye gelenlerde hatırı sayılır bir kitleyi oluşturuyor.

Çamkoru Tabiat Parkı Ankara İlinde Nerede ve Nasıl Gidilir?

Çamkoru Tabiat Parkı, Çamlıdere ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Ankara ilimizin ise yaklaşık olarak 110 kilometre kuzeybatısında ziyaretçilerini bekliyor. Çamkoru Tabiat Parkı, parka gitmeyi düşünenler için belirtmek gerekir ki eski Ankara-Bolu devlet karayolu güzergahında. Otoban üzerinden gelmek isteyenler, Çamlıdere gişelerine kadar yolu takip edebilirler. Çamlıdere gişelerinden çıktıktan sonra Çamlıdere ilçesine geçip Çamkoru tabelalarını izleyerek tabiat parkına rahatlıkla gelebilirler.

Karayolu sahayı ikiye bölmüş bir vaziyettedir. Alanın bir bölümü orta ve kalın ağaçlık çağında doğal sarıçam ve karaçam ağaç türleri ile kaplıdır. Diğer bölümü orman içi açıklık ve Çamkoru Göletinden oluşmaktadır. Çamkoru Tabiat Parkı'nda bulunan gölet, çam ağaçlarıyla süslü bir şekilde görenleri kendisine hayran bırakıyor. Bu alanın büyüklüğü ise ortalama olarak 215 hektardır. Doğa fotoğrafçıları için özel kareler yakalayabilmeleri için her mevsim farklı eşsiz manzaraları olan bir tabiat alanıdır.

Çamkoru Tabiat Parkı Giriş Ücreti ve Adres Bilgileri

Çamkoru Tabiat Parkı'na gitmek isteyenler, herhangi bir giriş ücreti ödeyip ödemeyecekleri hususunu merak ediyorlar. Çamkoru Göleti ve Tabiat Parkı'na giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Tabiat Parkı'na giriş yapmak ücretsiz olduğu gibi kampçıları sevindiren bir uygulamada parkta kamp kurmanın ücretsiz olmasıdır. Çamkoru Tabiat Parkı'nın açık adresi: Alakoç, 06740 Çamlıdere/Ankara şeklindedir.

Çamkoru Tabiat Parkı Ziyaret Saatleri

Çamkoru Tabiat Parkı'nda ziyaret saatleri bulunmamaktadır. İstenildiği zaman tabiat parkına giriş yapılabilmektedir. Tabiat parkı, bulunduğu konum itibari ile ormanlık bir alan içerisinde olduğundan dolayı güvenlik açısından gündüz saatlerinin tercih edilmesi önerilmektedir. Tabiat parkının içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir izcilik kampı da bulunmaktadır. Çamkoru Tabiat Parkı, 2008 yılında Türkiye'nin 23. Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Tabiat Parkı sahasının bir kısmı ise Hazine'ye aittir.