Tatil Danişment Tabiat Parkı Edirne İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Danişment Tabiat Parkı Edirne İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

24.09.2020 - 03:05 | Son Güncellenme:

Danişment Tabiat Parkı, yaz turizminin gözde merkezlerinden biridir. Parkta bulunan kamp alanı sayesinde kampçıların özellikle tercih ettiği bölgelerden biridir. Yeşil ve maviyi bir arada bulunduran park yaz döneminde büyük ilgi görüyor. Ormanlık alanda kamp kuran ziyaretçiler, denize girme keyfini de yaşıyorlar. Çadır kampına ilgi duyuyorsanız Tabiat parkının nerede olduğunu ve özelliklerini öğrenip, buna göre tatil planı yapabilirsiniz.

Danişment Tabiat Parkı Edirne İlinde Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Danişment Tabiat Parkı Saroz Körfezi kıyısında bulunuyor. Yaklaşık 13,1 hektar alana sahiptir. Bölge ormanlık bir alandır. Park, Danişment Çevre Bölge Müdürlüğüne bağlıdır. Ziyaretçilere günübirlik piknik ve kamp kurma imkanı sağlıyor.

Danişment Tabiat Parkı Nerededir?

Danişment Tabiat Parkı, Marmara Bölgesinde Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunuyor. Park, Saroz Körfezinin yanında Danişment Köyü sınırları içinde yer alıyor.

Danişment Tabiat Parkı Nasıl Gidilir?

Tabiat parkına özel aracınızla, araç kiralayarak veya deniz yoluyla gidebilirsiniz. Aracınızla gitmek isterseniz Edirne-Keşan-Erikli yolunu takip ediyorsunuz. Erikli yolunu takip ederken karşınıza parkı işaret tabelalar çıkacaktır. Tabelaları takip ederek park alanına gidebilirsiniz.

Danişment Tabiat Parkı Hakkında

Danişment Tabiat Parkı, aslında bir kamp alanı olarak kullanılıyor. Ormanlık alanda, ağaçların arasında çadır kurma, piknik yapma, gazino, market, WC, banyo gibi alanlar bulunuyor. Kamp alanı Danişment Çevre Bölge Müdürlüğü tarafından işletiliyor.

Çadır alanı dışında bir yere çadır kurulmasına izin verilmiyor. Aracınızla çadır alanına kadar gidebiliyorsunuz. Kendi çadırınızı kurabileceğiniz gibi çadır da kiralayabiliyorsunuz.

Kamp alanının girişinde piknik alanı bulunuyor. bu alanı günübirlik piknikçiler kullanıyor. Sadece piknik yapmak için de buraya gelebilirsiniz. Hem pikniğinizi yapıp hem de denize keyfini yaşayabiliyorsunuz.

Danişment Tabiat Parkı Özellikleri

Park, geniş bir ormanlık alanda kuruludur. Ağaçlar arasında çadır kurulacak müsait yerler bulunuyor. Belirli noktalarda elektrik panoları bulunuyor. Buradan çadırınıza elektrik çekebilirsiniz. Ayrıca ortak buzdolabında eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Kamp alanında her türlü ihtiyacınızı karşılayacak market, manav, kır gazinosu, restoran gibi yerler bulunuyor.

Kamp alanı ile sahil çok yakın. Denize gireceğiniz sahil Saroz Körfezinde bulunuyor. Saroz Körfezinin kendi kendini temizleme özelliği bulunuyor. Bu nedenle temiz bir denize girme şansınız bulunuyor. Yalnız denize girerken deniz ayakkabısı giymeniz gerekiyor. Çünkü denizkestanesi çıkabiliyor. Bazı bölgeler taşlı olsa da biraz ilerlediğinizde belinize kadar gelen kumlu alana ulaşabiliyorsunuz.

Danişment Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Kamp alanına girişler ücretlidir. Araçla girerseniz araç başına 33 TL para alınıyor. Kendi çadırınızı kuracaksanız kalacağınız her gün için 60 TL ücret ödüyorsunuz. Yaz döneminde kamp alanı aşırı kalabalık oluyor. Yaz döneminde gitmek zorundaysanız hafta içi gidebilirsiniz.