Tatil Dara Antik Kenti Mardin İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

Dara Antik Kenti Mardin İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

24.09.2020 - 03:14 | Son Güncellenme:

Türkiye'de antik çağa kadar dayanan tarihi olan pek çok antik kent bulunmaktadır. Bu antik kentlerden en meşhurlarından biri de Dara antik kentidir. Dara antik kenti Türkiye'nin Güneydoğu bölgesinde yer alan ve her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin akımına uğrayan bir antik kenttir. Dara antik kentini ziyaret etmek isteyen ziyaretçiler bu antik kentin tarihi ve özellikleri hakkında önceden bilgi edinmektedirler. Bazı ziyaretçiler ise Dara antik kentine önceden rehber eşliğinde gelerek burayı gezmektedirler. Dara antik kenti bulunduğu bölgenin en önemli turizm kaynaklarından birisidir. Geçtiğimiz günlerde ise Dara antik kenti internet üzerinden en çok araştırılan antik kentlerden birisi olmuştur. Peki, Dara antik kenti nerededir? Dara antik kentinin giriş ücreti nedir? Dara antik kentinin tarihçesi nedir? Dara antik kentinin özellikleri nelerdir? İşte Dara antik kentine dair tüm detaylar.

Dara Antik Kenti Mardin İlinde Nerede Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

Dara antik kenti tarihte Mezopotamya uygarlıklarının en önemli yerleşim yerlerinden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Dara antik kenti için Doğu'nun Efes'i de denmektedir. Oldukça eski bir tarihi bulunmaktadır.

Dara Antik Kenti Nerede?

Dara Antik kenti Mardin'de yer almaktadır. Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan bir antik kenttir.

Dara Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir?

Dara antik kentine Mardin'e geldikten sonra çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Dara antik kenti Mardin'in merkezine yaklaşık olarak 35 kilometredir. Hal böyle olunca bu antik kente hem toplu taşıma hem de özel araç ile seyahat mümkündür. Mardin merkezine geldikten sonra otoyol aracılığı ile Artuklu tabelaları takip edilir. Artuklu tabelalarına doğru gittikten sonra burada yer alan Dara antik kenti tabelalarını göreceksiniz. Dilerseniz navigasyon dilerseniz de bu tabelaları takip ederek kısa süre içerisinde bu tarihi antik kente ulaşım sağlayabilirsiniz.

Dara Antik Kenti Tarihi

Dara antik kentinin ilk ne zaman kurulduğuna dair tarihte kesin bir kaynak bilgi bulunmamaktadır. Bu bölgede yapılan kazı çalışmaları neticesinde elde edilen verilere göre Dara antik kenti Mezopotamya uygarlıklarının en önemli ticaret hanlarından biriydi. Ticaret için oldukça fazla kullanılan bu bölge aynı zamanda pek çok savaşa da şahitlik etmiştir. Pers imparatoru ve Büyük İskender arasında geçen savaşa da tanıklık eden bu tarihi antik kent bir dönem Roma imparatorluğunun da hakimiyeti altına girmişti.

5. yüzyılda başka imparatorluğun elinden Pers hakimiyetine geçmiştir. Dara antik kenti yaklaşık olarak 100 yıl Perslerin elinde kalmıştır.

Dara Antik Kenti Giriş Ücreti

Dara antik kentine giriş için herhangi bir ücret bulunmamaktadır. Ücretsiz bir şekilde bu tarihi antik kenti gezebilirsiniz.

Dara Antik Kenti Özellikleri

- Tarihte ticaret merkezi olarak kullanıldı.
- Çevresine 4 kilometrelik bir sur dizilmiştir.
- Dara antik kentinin iç kalesi tepenin yaklaşık olarak 50 metre üstünde bulunur.
- İçinde Roma dönemine ait mağara evlerine de rastlanılmaktadır.

Dara Antik Kenti Hakkında Bilgiler

Dara antik kenti Doğu'nun Efes'i olarak bilinen bir antik kenttir. İçerisinde antik çağa ait pek çok bulguya rastlanılmaktadır. Dara antik kenti Mezopotamya uygarlıklarının kullandığı bir ticaret merkezi idi. Günümüzde zaman zaman Dara antik kentinde kazı çalışmalarına devam edilmekte ve buranın gizemi hala çözülmektedir.