Tatil Etnografya Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Etnografya Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

01.01.2024 - 13:33 | Son Güncellenme:

Günümüzde Etnografya Müzesi yerli ya da yabacı pek çok sayıda turist için mutlaka ülkemizde görülmesi gereken müzeler arasında en önemlilerinden olmaktadır. Bu nedenle sizler için Etnografya Müzesi detaylı bir şekilde araştırdık ve sizlere derledik.

Etnografya Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Etnografya Müzesi ülkemiz için oldukça önemli bir müze olmaktadır. Etnografya Müzesi pek çok değerli eserleri barındırmakta olan bir müzedir.

Haberin Devamı

 Etnografya Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

 Günümüzde herkes tarafından merak edilen ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken bu çok önemli Etnografya müzesi Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Bu müzeye toplu taşım araçları ile gitmek isteyenler Kızılay’a giden otobüsleri kullanabilir. Kızılay meydana ulaşıp buradan gençlik parkında yürüyerek kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Özel araç ile gitmek isteyenler ilk olarak Kızılay’daki meydana doğru bir şekilde gitmeleri gerekmektedir. Burada olan tabelaları takip ederek kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

 Etnografya Müzesi Kilisesi Tarihi

 Müslüman mezarlığı olarak kurulmuş olan tepe Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 15 Kasım 1925 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bir müze yapılması için bağışlanmıştır. 1924 yılına dek Anadolu bölgesinde Kurtuluş Savaşı’na katılmış olan milli kültüre çok önem veren devrimciler, bir Etnografya Müzesi'nin kurulmasının gerektiğine çok inanıyorlardı. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Tanrıöver, eski arkadaşı Etnografya Müzesi şeflerinden olan Türkolog J. Meszaroş’un bu müzenin kuruluşu konusunda görüşleri sorulup, kendisine hizmet teklif edildi. Prof. Meszaroş’un bakanlığa da sunduğu 29 Kasım 1924 yılındaki raporundan anlaşılmaktadır. Bu sayede Halk Müzesi'nin kurulmasına başlanmak üzere, 1924 yılında İstanbul’da Prof. Celal Esad başkanlığında ve daha da sonra 1925 yılında İstanbul Müzeler Müdürü olan Halil Ethem (Erdem) adlı kişinin başkanlığında, eser toplamak ve de satın almak için özel bir komisyon kurulmuştur. Ardından satın alınan yaklalık 1250 tane eser müzede teşhir edilmiştir.

Haberin Devamı

 Etnografya Müzesi Özellikleri Nelerdir?

 Etnografya Müzesinde kurtuluş savaşı döneminden dahi eserler bulunup müzede sergilenmektedir. Bu etnografya müzesinin içerisinde var olan eserler kadar mimari yapısı da ciddi bir şekilde çok dikkat çekmektedir. Mimari olarak bu müze cumhuriyet dönemi ve de Osmanlı döneminin toplam ortak mimarisi gibi düşünülmektedir. Çünkü kubbe kullanılmıştır. Bu müze tek kubbeden oluşmakta ve bina taş duvarlar ve de oyma mermerler ile de inşa edilmiştir. Etnografya müzesi içeriği bakımından da çok önemli bir yere sahip olduğu için hemen hemen herkesin görmesi gereken ve tarihi dokuyu hissetmesi gereken bir müze olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Etnografya Müzesi Giriş Ücreti

 Ankara da bulunan bu en önemli müzeler arasında olan etnografya müzesi giriş ücreti 90 TL olmaktadır. Bu müzeye girişte öğrenci giriş indirimi ve de müzekart giriş indirimi uygulanmaktadır. Bu müze pek çok okul gezilerinde de tur gezilerinde de sık sık ziyaret edilmektedir.

 Etnografya Müzesi Ziyaret Saatleri 

 Etnografya müzesinin ziyaret saatleri de aşağıdaki şekildedir.

 Ziyaret Saatleri: 25 Ekim ile 15 Nisan arasında 08.30 – 17.00 saatleri arası, 

 15 Nisan – 25 Ekim arasında ise 08.30 – 17.30 saatleri arasında Ankara etnografya müzesi her gün ziyaret edilebilir. Yani müze haftanın yedi günü ziyarete açık olmaktadır.