Tatil Flathead Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Flathead Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 17:08 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde keşfedemediğimiz ya da adını duymadığımız pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. Özellikle tesadüfen veya internette karşımıza çıkan bu doğal güzellikler hepimizi cezbeden cinstendir. Dünya'nın en güzel göllerinden birisi olan Flathead gölü de o doğal güzelliklerden sadece bir tanesidir. Flathead gölü bulunduğu ülkeye aynı zamanda yoğun turist çekmesini sağlayan eşsiz güzelliğe sahip bir göl olarak bilinir. Bundan dolayı Flathead gölü son yıllarda popülerliğini iyice arttırmış ve sürekli olarak bu göl ziyaret edilmektedir. Flathead gölü internette en çok paylaşılan doğal güzellikler arasına da girmiştir. Peki, Flathead gölü nerededir? Flathead gölü hangi ülkeye bağlıdır? Flathead gölünün özellikleri nelerdir? Flathead gölünün oluşumu nasıldır? Flathead gölünün seyahat rehberi nedir? İşte Flathead gölüne dair bütün merak edilen bilgiler.  

Flathead Gölü Nerede, Hangi Ülkede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 Flathead gölü kayalık dağlarının çukurunda oluşmuş olan bir göldür. Bulunduğu bölgenin en ünlü doğal yapılarından birisidir.

Haberin Devamı

 

 Flathead Gölü Nerede?

 

 Flathead gölü Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nin Montana eyaletinde yer alır.

 

 Flathead Gölüne Nasıl Gidilir?

 

 Flathead gölüne ülkemizden gitmek için yalnızca hava yolunu kullanabilirsiniz. Ülkemizden Amerika Birleşik Devletleri'ne uçak bileti alarak bu gölü ziyaret edebilirsiniz. Uçak bileti almadan önce yapmanız gereken şey ise vize almaktır. Vize ve uçak biletiniz hazırsa Amerika Birleşik Devletleri'nin Montana eyaletine direkt olarak uçuş bulunmadığından dolayı öncelikle Washington D.C. ya da Newyork eyaletlerinden birine uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Ardından bu noktadan itibaren araç kiralayarak Montana eyaletine doğru geçiş yapabilirsiniz. Montana eyaletine geldikten sonra Flathead gölünü gösteren tabelalar yer alacaktır. Bu tabelaları takip ederek göle ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 Flathead Gölü Giriş Ücreti

 

 Flathead gölünü ziyaret planı hazırlayan ziyaretçiler de en merak ettiği konulardan biri giriş ücreti konusudur. Flathead gölüne giriş için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Ücretsiz bir şekilde giriş sağlayabilirsiniz.

 

 Flathead Gölü Özellikleri

 

 - 510,02 kilometrelik bir alana sahip göldür.

 - Flathead gölünün uzunluğu 44 kilometredir.

 - Gölün yüzey rakımı 882 metredir.

 - Flathead gölünün uzunluğu ise 113 kilometredir.

 - Gölün genişliği 25 kilometredir.

 - Dünya'nın en temiz gölüdür.

 

 Flathead Gölü Hakkında Bilgi

 

 Amerika Birleşik Devletleri'nin Montana eyaletinde bulunan bu göl Dünya'nın en temiz gölü olarak bilinmektedir. Flathead ulusal ormanının içinde bulunmaktadır. Flathead gölü adını zamanında burada yaşamış olan Flathead yerlilerinden almıştır. Gölün ortalama derinliği 50 metre olsa da temizliğinden ötürü dibi gözükmektedir. Bu da sürekli olarak bu göle ziyaretçi gelmesini sağlamaktadır.