Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
  • Pembenar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
  • Twitter icon
  • Instagram icon
  • Youtube icon
  • Tiktok icon
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Son Dakika Haberler
Gezilecek YerlerMaraş Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerGezilecek Yerler Haberleri

Maraş Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi

04.03.2021 - 17:21 | Son Güncellenme: 04.03.2021 - 17:21

#seyahat
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve kültürel zenginlikleriyle keşfedilmeyi bekleyen şehirlerimizden olan Maraş, gezi tutkunlarının gözdesi haline gelmeye başladı. Dini konumu ve iklimsel değişiminin hızla yaşanması nedeniyle önemli bir yere sahip olan Kahramanmaraş, geleneksel güzellikleriyle de dikkat çekebiliyor. Bu yazımızda sizlere Kahramanmaraş gezilecek tarihi yerlerin yanı sıra, müzeler ve tarihi mekanlar hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Hazırladığımız gezi rehberi listesi de Kahramanmaraş'a gitmeyi düşündüğünüzde sizlere kılavuzluk edebilecek. İşte Maraş'ın gezip görülmesi gereken yerleri listesi.

1/11Maraş Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi

Ülkemizin Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Kahramanmaraş, 11 adet ilçeye sahiptir. Kekil otu denen bilinen otla beslenen keçilerden sağılan sütle yapılan Kahramanmaraş dondurması, bu ilimizi simgelerinden birisidir. Türkiye'nin kalabalık şehirleri arasında bulunan Kahramanmaraş, turizm bakımından ilgi görmeye devam ediyor.Köprülerden konaklara uzanan gezi yolculuğunda, dilerseniz müzeleri ve farklı semtlerin içerisinde bulunan mağaraları keşfe çıkabilirsiniz. Türkiye'de ismi bilinen ancak keşfedilme konusunda yeterli değer verilmeyen Kahramanmaraş, tarihi yerler dışında, sert iklimine rağmen doğal güzelliklere de sahiptir. Mimari çeşitliliğin yanı sıra, geleneksel el sanatlarının geliştiği ilimizde ayrıca, zengin mutfaktan faydalanabilirsiniz.Özellikle, yemekleri, tatlıları ve dondurmasını tatmadan ayrılmanızı tavsiye etmediğimiz Kahramanmaraş, dikkate değer bil ilimiz olmayı başarıyor. Dini bakımdan da özel bir yeri olan şehir, her dönemde hak ettiği değeri almış, farklı bir havaya sahiptir. Türkiye'de saklı kalan ve ziyaret edilmesi tavsiye edilen yerlere sahip olan Maraş, mutlaka sizin de gitmeniz gereken bir şehir diye düşünüyoruz.

2/11Taş Köprü

Taş Köprü

Şehir merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Taş Köprü, Kahramanmaraş-Kayseri yolu üzerinde bulunuyor. Ceyhan Nehri üzerinde olması nedeniyle Ceyhan Köprüsü olarak da bilinir. Yapılan tahminlere göre 1563 yılında Dulkadiroğlu Beyliği döneminde inşa edilmiştir. Yığma molozlarla yapılan köprü, dönem dönem restorasyonlara ihtiyaç duysa bile, günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmayı başarmıştır. 18 metre yükseklikte olan köprünün uzunluğu ise 158 metredir.

3/11Geleneksel Maraş Konakları

Geleneksel Maraş Konakları

Geleneksel Maraş Konakları, Kahramanmaraş sivil mimarisinin güzide örnekleri arasında yer alır. Dedeoğlu Konağı, Kocabaş Konağı ziyaret edilmesi gereken geleneksel konaklar arasında bulunur. Maraş mimarisinin gözler önüne serildiği bu konakların içerisinde hane halkının kullandığı, dinlendiği birçok farklı alan ve yapı bulunur.

4/11Tarihi Ticaret Alanı

Tarihi Ticaret Alanı

Şehrin ticaretinin kalbi olan Tarihi Ticaret Alanı, Maraş Kalesinin hemen güney kısmında bulunuyor. Tarihi çarşılar niteliğinde olan bu alan, özünü korumayı başardığından büyük öneme sahiptir. Bakırcılar Çarşısı, Kapalı Çarşı, Semerciler Çarşısı bu ticaret merkezinin alt bölümleri arasında bulunuyor. Bölgede, bakırdan, altına, yöresel kıyafetlerden, ahşap ürünlere kadar birçok eşya bulunuyor. Şehrin kültürünün yansıması olan Tarihi Ticaret Alanını gezdikçe, Maraş hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceksiniz.

5/11Taş Han

Taş Han

Eski dönemlerde Kahramanmaraş'a gelen tüccarların konaklama merkezi olan Taş Han günümüzde değerini korumaya devam ediyor. Yapım zamanının 16. yüzyıla kadar dayandığı tahmin edilir. Yolcu hanı olarak da bilinen Taş Han, iki kattan oluşuyor. Han bölümleri günümüzde, genellikle depo ve çeşitli iş yerleri şeklinde kullanılıyor. Maraş'tan hatıra almak istiyorsanız, Taş Han'ı ziyaret edebilirsiniz.

6/11Tarihi Maraş Kalesi

Tarihi Maraş Kalesi

Kahramanmaraş merkezine yakın olan Tarihi Maraş Kalesinin yapımı Milat Öncesi 9. yüzyıla kadar dayanıyor. Genç Hitit dönemine ait olduğu bilinen kale, sonrasındaki medeniyetler tarafından birçok kez onarımdan geçirilmiştir. 7. ve 8. yüzyıllardan Müslümanlar ve Bizanslılar arasında çıkan savaşlar esnasında tahrip olan kale, bu dönem sonrasında yine onarımlardan geçmiştir.

7/11Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi

Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi

Kahramanmaraş'a gelip de Arkeoloji Müzesine uğramamak hata olabilir. Zira Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi, şehrin tüm hatıralarını ayrıntılı bir şekilde sergiliyor. Kahramanmaraş'ın müzecilik anlamında Türkiye'de ilklerden olması, müzeyi ziyaret etmek için ayrı bir sebep. 1975 yılından bu yana şuan bulunduğu binada hizmet veren Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerin uğrak yerlerinden birisidir.

8/11Elbistan Ulu Cami

Elbistan Ulu Cami

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yer alan Ulu Cami, özellikle sanat tarihçilerinin dikkatini çekmeyi başarıyor. 1240 yılında Selçuklular tarafından inşa edildiği düşünülen Elbistan Ulu Cami, günümüze ulaşabilen nadir Selçuklu eserlerinden birisi olan Elbistan Ulu Cami, Kahramanmaraş seyahatinde tarihi için görülmesi gereken yerlerden birisidir. Bölge 1500'den sonra Osmanlı hakimiyeti altına giren cami çeşitli onarımlardan geçtiğinden Osmanlı mimarisini de yansıtıyor denilebilir.

9/11Başkonuş Yaylası

Başkonuş Yaylası

Kahramanmaraş merkeze 55 kilometre uzaklıkta olan Başkonuş Yaylası, yaz aylarında oldukça serindir. Kış aylarında genellikle kar yağan yayla, yaz mevsiminde piknik için oldukça elverişlidir.

10/11Eshab-ı Kehf Külliyesi

Eshab-ı Kehf Külliyesi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan bu külliye, Yedi Uyurlar Mağarası olarak da isimlendirilen bölgeye yakın olduğundan bu ismi almıştır.

11/11Döngel Mağaraları ve Köyü

Döngel Mağaraları ve Köyü

Yerleşimin ilk olarak Milat Öncesi 40.000 ile 10.000 arasına kadar dayandığı Kahramanmaraş, işte burasıyla ilk yaşam merkezi olmuştur. Üst üste 3 mağaradan oluşan Döngel Mağaraları, Döngel Köyü sınırlarında yer alıyor. Yazın serinliğiyle bilinen bu mağaralar özellikle piknikçilerin sıklıkla geldikleri yerlerin başında gelir. Kahramanmaraş gezinizde listemizdeki tüm yerler gibi bu mağarayı da ziyaret etmenizi öneririz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Hayalleri Kanadaydı, gerçekler Türkiye dedi 6 ayda ağlaya ağlaya geri döndük
Hayalleri Kanada'ydı, gerçekler 'Türkiye' dedi! '6 ayda ağlaya ağlaya geri döndük'
Sovyet tehdidi yeryüzüne iniyor 1 gün kaldı, Türkiye risk altında: Nereye düşecek
Sovyet tehdidi yeryüzüne iniyor! 1 gün kaldı, Türkiye risk altında: Nereye düşecek?
Araç alacaklar dikkat Taşıt kredilerine faiz ayarı: Oranlar değişti
Araç alacaklar dikkat! Taşıt kredilerine faiz ayarı: Oranlar değişti
7 Mayıs 2025 Dünya...
7 Mayıs 2025! Dünya...
EN ÇOK OKUNANLAR
Kurban Bayramı tatili ne zaman 2025 Kurban Bayramına kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün olacak
Kurban Bayramı tatili ne zaman? 2025 Kurban Bayramına kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün olacak?
Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihi belli oldu mu Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı
Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihi belli oldu mu? Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı
Yarısı Bizden Kampanyası kimler başvurabilir Yarısı Bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır, ne kadar hibe veriliyor İşte şartlar
Yarısı Bizden Kampanyası kimler başvurabilir? Yarısı Bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır, ne kadar hibe veriliyor? İşte şartlar
Anneler Gününe kaç gün kaldı, bu Pazar mı kutlanacak Anneler Günü ilk ne zaman kutlandı İşte Anneler Günü hediyesi
Anneler Günü'ne kaç gün kaldı, bu Pazar mı kutlanacak? Anneler Günü ilk ne zaman kutlandı? İşte Anneler Günü hediyesi
Gözden Kaçmasın
Dışişleri Bakanlığından Sudan’a seyahat uyarısı
Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan’a seyahat uyarısı
Eski nişanlısının elinde bıçak gören kadın kendisini balkondan attı
Eski nişanlısının elinde bıçak gören kadın kendisini balkondan attı
TBMM Kartalkaya Yangınını Araştırma Komisyonunun görev süresi uzatıldı
TBMM Kartalkaya Yangınını Araştırma Komisyonu'nun görev süresi uzatıldı
Kezban ninenin yardımına koştular Kaçak düve dron ile bulundu
Kezban ninenin yardımına koştular! Kaçak düve dron ile bulundu
Önerilen Haberler
Dışişleri Bakanlığından Sudan’a seyahat uyarısı
Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan’a seyahat uyarısı
İsrail basını yazdı Üst düzey ABDli yetkiliden Tel Avive tehdit
İsrail basını yazdı! Üst düzey ABD'li yetkiliden Tel Aviv'e tehdit
Sermaye Piyasası Kurulundan kripto varlık platformlarına yönelik rezerv kanıtı düzenlemesi
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan kripto varlık platformlarına yönelik 'rezerv kanıtı' düzenlemesi
Eski nişanlısının elinde bıçak gören kadın kendisini balkondan attı
Eski nişanlısının elinde bıçak gören kadın kendisini balkondan attı
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
  • Haberler
  • Son Dakika Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Dünya Haberleri
  • Magazin Haberleri
  • Otomobil Haberleri
  • Teknoloji Haberleri
  • Eğitim Haberleri
  • Gazete Haberleri
  • Yerel Haberler
  • Seçim Sonuçları
  • Künye

Pembenar

  • Astroloji
  • Rüya Tabirleri
  • Burç Uyumu
  • Yükselen Burç
  • Gebelik Hesaplama
  • Yemek Tarifleri
  • Çorba Tarifleri
  • Kek Tarifleri
  • Kurabiye Tarifleri
  • Tatlı Tarifleri
  • Pasta Tarifleri
  • Kahvaltı Tarifleri

Uzmanpara

  • Altın Fiyatları
  • Canlı Borsa
  • Döviz Kuru
  • Kripto Para
  • Gram Altın
  • Yarım Altın
  • Çeyrek Altın
  • Dolar Kuru
  • Euro Kuru
  • Döviz Çevirici
  • Yüzde Hesaplama
  • Altın Hesaplama
  • KDV Hesaplama
  • Yaş Hesaplama
  • Zam Hesaplama
  • Kredi Hesaplama
  • Metrekare Hesaplama
  • 2025 Milli Piyango Sonuçları
  • 2025 Ramazan Ne Zaman
  • 2025 İstanbul İmsakiye
  • Güzel Sözler
  • Puan Durumu
  • Ramazan
  • Sigorta
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • Hız Testi
  • Ayetel Kürsi
  • Rüya Tabirleri
  • Burçlar
  • Instagram Dondurma
  • Instagram Silme
  • Daha Fazla
    • E Okul
    • Türkiye Haritası
    • Yasin Suresi
    • E Devlet
    • Saatlerin Anlamı
    • Marmaray Durakları
    • Metrobüs Durakları
    • Soğuk Espriler
    • Kız İsimleri
    • Erkek İsimleri
    • Bebek İsimleri
    • Deprem Haberleri
    • Kapalı Çarşı Altın Fiyatları
    • Ankara Seçim Sonuçları 2024
    • İzmir Seçim Sonuçları 2024
    • Bursa Seçim Sonuçları 2024
    • Antalya Seçim Sonuçları 2024
    • Konya Seçim Sonuçları 2024
    • Adana Seçim Sonuçları 2024
    • 2018 Seçim Sonuçları
    • 2023 Seçim Sonuçları
    • 2019 Yerel Seçim Sonuçları
    • 2014 Yerel Seçim Sonuçları
  • Oyun
  • Çocuk
  • Nasrettin Hoca Fıkraları
  • Ateş ve Su
  • Atasözleri
  • Daha Fazla
    • Masal Oku
    • Boyama Sayfası
    • Bilmeceler
    • Tekerlemeler
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik