Tatil Gaziantep Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

Gaziantep Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

07.04.2023 - 15:44 | Son Güncellenme:

Gaziantep Havalimanı resmi ismiyle Gaziantep Oğuzeli Havalimanıdır. Gaziantep Havalimanı Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Gaziantep şehrinde yer almaktadır. Gaziantep Havalimanı hakkında merak edilenleri derledik.

Gaziantep Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

Gaziantep Oğuzeli Havalimanı yıllar içerisinde artan bir yolcu grafiğine sahiptir. Havalimanı yılda yaklaşık 6 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir.

Haberin Devamı

 Gaziantep Havalimanı 

 Gaziantep Türkiye’nin en çok ziyaret edilen turistik şehirlerinden biridir. Bu nedenle Gaziantep Havalimanı oldukça hareketli bir yolcu trafiğine sahiptir. Gaziantep Havalimanı her yıl yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet vermektedir. Gaziantep Havalimanı Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde bulunduğundan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı olarak da bilinmektedir.

 Gaziantep Havalimanı’nın kodu GZT’dir. Havalimanındaki ilk terminal 1976 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Dış hatlar terminali ise 1993 yılında hizmete girmiştir. 2021 yılında ilk terminal binasının yan tarafına 6 körükten oluşan yeni bir terminal binası yapılmıştır.

 Yeni terminal binasının açılmasından sonra Gaziantep Oğuzeli Havalimanı yılda 6 milyon kişiye hizmet verebilecek kapasiteye erişmiştir. Gaziantep Havalimanı’ndan her gün yurtiçi ve yurtdışı birçok direkt sefer düzenlenmektedir.

Haberin Devamı

 Gaziantep Havalimanı Ulaşım 

 Gaziantep Havalimanı Gaziantep ilinin 20 kilometre güneydoğusunda Oğuzeli ilçesinde konumlanmaktadır. Gaziantep Havalimanının şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık 20 kilometredir. Şehir merkezinden Gaziantep Havalimanına ulaşım taksi, HAVAŞ Servisleri ve transfer firmaları ile sağlanmaktadır.

 Gaziantep Havalimanı resmi ulaşım servisi HAVAŞ’tır. HAVAŞ her gün Gaziantep Havalimanı’ndan şehir merkezine karşılıklı olarak seferler düzenlemektedir Gaziantep HAVAŞ servisleri iç hat uçuşları ile uyumlu olacak şekilde hareket etmektedir.

 HAVAŞ servisleri iç hat çıkış kapısından hareket etmektedir. Dış hattan gelen yolcular da iç hat çıkışa gelerek servisleri kullanabilmektedir.

 Gaziantep Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergahı ve Hareket Saatleri

 Havalimanı kalkışlı: Gaziantep Havalimanı’ndan hareketle Şehreküstü İtfaiyesi Binası, İnönü Caddesi, Şirehan Devlet Hastanesi’nden geçerek, SGK kurumu, Öğretmenler Evi, Havaş Şehir Ofisi ve Otogar güzergahını izlemektedir. Güzergahların her biri aynı zamanda yolcu indirme noktasıdır.

 Sefer saatleri her gün uçuş iniş saatlerine göre belirlenmektedir.

Gaziantep Şehir Merkezi Kalkışlı: Havaş Şehir Ofisi’nden hareketle Mezarlık kavşağı ve İpek Yolu’nu takip ederek, Perilikaya Et ve Balık Kurumu Kavşağına ulaşır. Ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Oğuzeli Kavşağı üzerinden Havalimanına ulaşır. Her gün ilk hareket saati: 06:15 son hareket saati: 20:00’dir.

Haberin Devamı

 En güncel sefer saatleri HAVAŞ’ın resmi internet sitesinde yayınlanmaktadır. Aynı zamanda sefer saatleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0850 222 0 487 numaralı telefon numarasından Gaziantep HAVAŞ Otobüs İşletmesi’ne ulaşabilirsiniz.

 Gaziantep Havalimanı Yol Tarifi 

 Gaziantep Havalimanı Gaziantep’in güneydoğusunda bulunan Oğuzeli ilçesinde konumlanmaktadır. Havalimanı şehir merkezine ortalama 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Şehir merkezi ile havalimanı arası yolculuk özel araçlarla yaklaşık 30-35 dakika sürmektedir.

 Gaziantep Havalimanı Nizip’e 40km, Kilis’e 48km, Araban’a 84km, İslahiye ilçesine 128 km, Yavuzeli ilçesine 60km, Oğuzeli’ye 7km ve Gaziantep Otogara 23 km uzaklıktadır. Gaziantep Havalimanı’na özel araçla ulaşacakların il merkezinden güneye doğru hareket ederken D850 karayolu yönünde ilerleyerek, Sazgın Mevkii üzerinde yer alan havalimanı tabelalarını takip etmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 DHMİ Gaziantep Oğuzeli Havalimanı açık adresi ve telefon numarası aşağıdaki şekildedir:

 Adres: Sazgın Mahallesi, Gaziantep Havaalanı, Oğuzeli/Gaziantep

 Telefon Numarası: +90 0342 582 11 11

 Gaziantep Havalimanı Otopark Ücretleri

 Gaziantep Havalimanı içinde iç hatlar terminali çıkışında bir adet 520 araç kapasiteli otopark alanı bulunmaktadır. Gaziantep Havalimanı Otopark İşletmesi Telefon Numarası: 0342 582 11 11’dir.

 Gaziantep Havalimanı 2023 yılı otopark ücretleri:

 0-1 saat arası: 18,00 TL

 1-3 saat arası: 21:00 TL

 3-6 saat arası: 26,00 TL

 Yıllık abonman ücreti: 142,00 TL