Tatil Gaziantep Kalesi Gaziantep'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Gaziantep Kalesi Gaziantep'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

24.09.2020 - 14:13 | Son Güncellenme:

Gaziantep Türkiye'nin en tarihi illerinden birisidir. Gerek kültürü gerekse de tarihi ile birlikte Gaziantep her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Gaziantep kalesi Gaziantep'in simgesi haline gelmiş tarihte inşa edilmiş olan bir kaledir. Gaziantep kalesi çevresinde günümüzde hala arkeolojik kazılar devam etmektedir. Bu şehre gelenlerin seyahat rehberine eklediği yerlerden birisi olan Gaziantep kalesi, Gaziantep'in gezilecek yerler arasında olan bir kaledir. Gaziantep kalesinin mimari özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca bu kalenin ne amaçla yapıldığı tarihte de merak edilmektedir. Gaziantep kalesi bu kaleyi ziyaret etmek isteyenlerin en çok araştırdığı tarihi kaleler arasındadır. Peki, Gaziantep kalesi Gaziantep'in tam olarak neresindedir? Gaziantep kalesinin tarihi özellikleri nelerdir? Gaziantep kalesine nasıl gidilir? Gaziantep kalesinin hikayesi var mı? Varsa bu hikaye nedir? İşte Gaziantep kalesine dair bütün merak edilen ve araştırılan bilgiler.

Gaziantep Kalesi Gaziantepin Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Gaziantep kalesi Gaziantep'in merkezinde bulunur. Bu kaleden bütün şehir izlenebilmektedir.

Haberin Devamı

Gaziantep Kalesi Nerede?

Gaziantep kalesi Gaziantep'in merkez ilçesinde yer alan bir tarihi kaledir.

Gaziantep Kalesine Nasıl Gidilir?

Gaziantep kalesi şehrin merkezi konumunda yer almaktadır. Gaziantep'in diğer illerinden merkezine gelerek yürüme mesafesi ile bu kaleye ulaşılabilir. Gaziantep kalesine ulaşmak için sadece yaya değil aynı zamanda araba yolunu da kullanabilirsiniz. Taksi ve otobüs aracılığı ile Gaziantep kalesine ulaşma şansınız bulunmaktadır. Aynı zamanda merkezden kalkan minibüsler ve dolmuşlar da yine Gaziantep kalesine gitmektedir.

Gaziantep Kalesi Tarihi

Gaziantep kalesinin tarihte kim tarafından ve hangi yılda yaptırıldığı kesin olarak bilinmemektedir. Fakat yapılan kazı çalışmaları sonucu elde edilen bulgulara göre Gaziantep kalesinin tarihi Roma dönemine kadar uzanmaktadır. Roma imparatorluğu döneminde Gaziantep kalesi şehri gözlemek amacı ile kullanılmaktaydı. Tarih boyunca pek çok savaş geçiren Gaziantep kalesi tarihte yine pek çok kez restore edilmiş ve tekrardan yapılmıştır. Günümüze kadar ulaşan Gaziantep kalesine son restorasyon çalışmaları 2000 yılının başında gerçekleşmiştir. 2000 yılında yapılan restorasyon çalışmaları ile günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kalenin yaklaşık 6 bin yıllık geçmişi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Gaziantep Kalesi Giriş Ücreti

Gaziantep kalesine giriş ücreti kişi başı 10 TL'dir. Müze kart geçerlidir.

Gaziantep Kalesi Özellikleri

- Kalenin çapı 100 metredir.
- Gaziantep kalesinin çevresi 1200 metredir.
- Kale çevresinde 12 tane kule bulunmaktadır.
- Kalenin yüksekliği 25 metredir.

Gaziantep Kalesi Hakkında Bilgi

Gaziantep kalesinden bütün Gaziantep şehir merkezi izlenmektedir. Kale oldukça güzel bir kale olduğundan ötürü Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde de bu kaleden bahsedilmektedir.