Tatil Gezende Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor

Gezende Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor

10.07.2021 - 12:29 | Son Güncellenme:

Mersin'in Gülnar ilçesinde, kanyon içerisinde akan turkuaz renkli göl turistlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Gezende Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor

Kent merkezine 190, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Gezende mahallesinde bulunan Gezende Kanyonuna araç park alanından yaklaşık 1 kilometre yürüyerek ulaşılabiliyor. Ermenek çayı üzerinde yer alan berrak suyu etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlayan kanyon,  ziyaretçilerine doğa yürüyüşü ve kamp imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Mersin Valiliği öncülüğünde, Gülnar Kaymakamlığı, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Gülnar Belediyesi ile birlikte yürütülen Gülnar İlçesi Turizm Destinasyonu çalışmasında ön plana çıkarılan Gezende Kanyonunun turizme açılması için çalışmalar sürüyor. Kanyonun Tabiat Parkı ilan edilmesi için başvuru yapıldı.

Gezende Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor

Kanyonu ziyaret eden Göktürk Karataş, İnanılmaz bakir kalmış bir güzelliği var. Bu muhteşem kanyona ulaşmak biraz zor, fakat turkuaz mavisi suya bir kere atladığınızda iyi ki geldim diyorsunuz. Herkesi bu eşsiz güzelliği görmeye davet ediyorum dedi.