Tatil Karacahisar Kalesi Eskişehir İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Karacahisar Kalesi Eskişehir İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

24.09.2020 - 17:51 | Son Güncellenme:

Eskişehir Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisidir. Karacahisar kalesi de Eskişehir'in kalesi olan muhteşem bir tarihi geçmişi olan kaledir. Eskişehir'e geldikten sonra bu kaleyi gezmeyi mutlaka unutmayın. Tarihe adeta ışık tutan Karacahisar kalesi ülkemizin de nadide kalelerinden birisidir. Karacahisar kalesi ile ilgili yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Kalenin adını ilk kez duyan kişiler Karacahisar kalesine dair bilgi araştırması yapmaktadırlar. Aynı zamanda haritalarda da gezilecek yerler arasında bulunan Karacahisar kalesi konumu da merak edilmektedir. Peki, Karacahisar kalesi Eskişehir'de nerededir? Karacahisar kalesine nasıl gidilir? Karacahisar kalesinin tarihi özellikleri nelerdir? Karacahisar kalesinin hikayesi nedir? İşte Karacahisar kalecisinin tarihi özellikleri ve hakkında diğer her şey.  

Karacahisar Kalesi Eskişehir İlinde Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

 

 Karacahisar kalesi Eskişehir'in tam olarak güney bölgesinde bulunur. Yedi yirmi dört Karacahisar kalesini ziyaret etmek mümkündür.

Haberin Devamı

 

 Karacahisar Kalesi Nerede?

 

 Karacahisar kalesi Eskişehir'de bulunur. Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinin porsuk çayı üzerinde yer alır.

 

 Karacahisar Kalesine Nasıl Gidilir?

 

 Karacahisar kalesi Odunpazarı ilçesinde bulunmaktadır. Eskişehir merkeze geldikten sonra Odunpazarı ilçesine giden minibüs ve otobüsler bulunmaktadır. Toplu taşıma olarak tercih edebileceğiniz bu ulaşım araçlarını kullanarak Odunpazarı ilçesine gidebilirsiniz. Odunpazarı ilçesine geldikten sonra Karacahisar kalesine buradan tekrardan aktarma yaparak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Karacahisar kalesine Odunpazarı ilçesine geldikten sonra direkt olarak giden pek çok toplu taşıma aracı bulunmaktadır.

 

 Özel araç ile de bu tarihi kaleyi ziyaret edebilirsiniz. Eskişehir otoyolu ile birlikte Odunpazarı ilçesine geldikten sonra Karacahisar kalesine navigasyon yardımı ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 Karacahisar Kalesi Tarihi

 

 Karacahisar kalesi Osmanlı imparatorluğunun tarihteki ilk feth ettiği kale olma özelliğini taşımaktadır. Anadolu Selçuklu Devleti'nin himayesinde kalan Bizans tekfurları Selçuklular'a vergi ödemekteydi. Bu şekilde Bizanslılar ve Türkler barış içinde yaşamaya devam ediyordu. Osman Bey 1258 yılında babasının da ölümü ile birlikte aşiretin başına getirildi. Osman bey bu tarihten itibaren Bizans devletine ait olan toprakları ele geçirmeye başladı. Feth ettiği ve Bizanslılardan aldığı bu topraklara Türkler'i yerleştiriyordu.

 

 Feth ettiği kalelerden birisi de Karacahisar kalesi idi.

 

 Karacahisar Kalesi Giriş Ücreti

 

 Karacahisar kalesine giriş ücreti yoktur.

 

 Karacahisar Kalesi Özellikleri

 

 - Deniz seviyesinden 1010 metre yüksekliktedir.

 - Osmanlıların tarihteki ilk feth ettiği kaledir.

 - Bu kale surlarla çevrili bir kaledir.

 

 Karacahisar Kalesi Hakkında Bilgi

 

 Karacahisar kalesi ve çevresinde günümüzde hala kaza çalışmaları devam etmektedir. Bundan ötürü de Karacahisar kalesinin önemi bir hayli büyüktür. Geniş bir plato üzerine kurulan bu Bizans kalesi Bizans mimarisi ile inşa edilmiştir.