TatilKıbrıs’ın kültür mirası

Kıbrıs’ın kültür mirası

16.03.2011 - 16:27 | Son Güncellenme:

Kıbrıs'ın güzelliklerle dolu coğrafyasında keşfedilecek antik yapılar, tarihi eserler ve doğal güzellikler sizlerle buluşmayı bekliyor!

Kıbrıs’ın kültür mirası

İşte Kıbrıs'ta gezip görebileceğiniz kaleler ve müzelerden seçmeler...

Haberin Devamı

Othello Kalesi

Othello Kalesi, 14. yüzyılda Lüzinyanlar tarafından inşa edilmiştir. Gazimağusa kentinin ana girişlerinden biri olarak kullanılmaktadır ve etrafı derin bir hendekle çevrilidir.

Kale girişinin üzerinde St.Mark aslanı kabartmasının altında kaleyi yeniden biçimlendiren kaptan Nicolo Foscari'nin adı ve 1492 tarihi görülmektedir. Othello Kalesi'nde kuleler ve topçu bataryalarıyla biten koridorlar, bir yemekhane ve Lüzinyanlardan kalma bir yatakhane bulunur. Avluda ise bir kısmı Osmanlılara bir kısmı İspanyollara ait toplar, gülleler bulunur.

Sheakespare'in ünlü tragedyası Othello'nın bir bölümü Kıbrıs'ta bir liman kentinde geçmektedir.




Kantara Kalesi


Kantara Kalesi, Girne Dağları üzerindeki üç kaleden en doğudakidir. Yaklaşık 700 metre yükseklikteki Kantara Kalesi stratejik önemiyle, Mesarya ovasını ve Karpaz yarımadasına girişi kontrol edebilecek şekilde inşa edilmiştir.

Yazılı kaynaklara göre ilk kez Aslan Yürekli Richard'ın Kıbrıs'ı ele geçirdiği 1191 yılında kaleden söz edilmektedir. Kalenin adı Lüzinyan ve Venedik devirlerinde duyulmaktadır. Bu devirlerde bir çok savaşa sahne olmuştur.

Venediklilerin adayı ele geçirmesinden sonra, denizden uzak diğer tüm kaleler gibi bu kale de eski önemini yitirir.


St. Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi

St. Barnabas kilisesinde çoğunluğu 18. Yüzyıldan kalma zengin bir ikon koleksiyonu bulunmaktadır. Manastırın avlusunda bir bazalt değirmen, sütun ve taşlar yeralır. Değirmen Enkomi yerleşim bölgesinden, diğer sütun ve taşlar ise Salamis'ten getirilmiştir.

Kullanım alanı olarak papazlara ayrılan ve onların yaşamlarını sürdürdüğü odalar ise restore edilerek bir Arkeoloji Müzesi haline getirilmiştir.

Müzede Neolitik Dönemden Roma Dönemine dek geniş bir çizgideki tarihsel sürece ait çok sayıda eser ziyaretçilere sunulmuştur. Ayrıca dönemlere ait bir çok tunç ve mermer eser de müzede sergilenmektedir.