Tatil Köyceğiz Gölü Muğla İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Köyceğiz Gölü Muğla İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 13:00 | Son Güncellenme:

Ülkemiz özellikle yaz aylarında çok güzel tatillerin yapışabileceği bölgelere sahiptir. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgeleri yaz aylarında oldukça hareketlidir. Yaz aylarında gezilecek yerlerin başında ülkemizde Muğla ili gelir. Muğla ili yalnızca deniz turizmi yapılmayan tarihi, doğal güzelliklerin de oldukça çok olduğu şehirlerin başında gelir. Aynı zamanda tarihi ve turistik anlamda da Muğla’da oldukça fazla gezilecek yerler bulunmaktadır. Muğla'da bulunan Köyceğiz Gölü de bu yerlerden biridir. Muğla Köyceğiz Gölü'nü merak edenler için detayları derledik.

Köyceğiz Gölü Muğla İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 Ülkemizin en bilinen gölleri arasında yer alan Köyceğiz Gölü her yıl yerli ve yabancı birçok turist ağırlamaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra bu gölün kendine ait bir efsanesi de bulunur. Bu sebeple göl birçok kişi için daha anlamlı bir ziyaret alanı olarak yer alır. Özellikle bölgeye deniz tatili için gelen turistler bölgede ki tarihi doğal güzellikleri de keşfetmek ister. Bu alanlardan biri ise Muğla’da bulunan Köyceğiz Gölü’dür. Bu gölün hem efsanesi hem de doğal güzelliği görenleri kendine hayran bırakır.

Haberin Devamı

 

Köyceğiz Gölü Nerededir?

 

 Köyceğiz Gölü Muğla'nın Menteşe bölgesindeki göllerinden bir tanesidir. Muğla İlinin Köyceğiz Beldesi sınırları içerisinde bulunur. Tektonik hareketler sonucu meydana gelmiş olan çukurlara suların dolması ile oluşmuştur. Dalaman çayının getirdiği alüvyonlar ile birlikte önü kapatılmıştır. Ve alüvyal set gölü haline gelmiştir.

 

 Köyceğiz Gölü Özellikleri Nelerdir?

 

 Köyceğiz Gölü bölgenin en önemli gölleri arasında yer almaktadır. Bölgenin kırıklı yapısından dolayı tektonik hareketlerden dolayı çanak oluşmuş ve daha sonra bu çanak dolarak göl haline gelmiştir. Köyceğiz Gölü alüvyal set hölü şeklinde oluşmuş bir göldür. Bu gölü besleyen birçok akarsu ve çay bulunmaktadır. Gölün suyu tatlı sulardan oluşur. Köyceğiz Gölü Türkiye'nin en büyük 16. gölü olarak bilinmektedir. Köyceğiz Gölü'nün derinliği farklılık göstermektedir. Gölün derinliği 20 ile 60 metre arasında değişmektedir. Köyceğiz Gölü 52 kilometrekarelik bir alana sahiptir.

Haberin Devamı

 

 Köyceğiz Gölü Tarihçesi Ve Efsanesi

 

 Zamanın birinde Köyceğiz Gölü çevresinde kurulan bir ova bulunmaktadır. Kurulmuş olan bu ova bir zaman sonra sular altında kalır. Ovanın dışında bu civarda ki bütün köyler de su altında kalır. Sadece Köyceğiz Gölü ayakta kalmıştır. Şehir bile suların altında kalırken Köyceğiz Gölü'nün ayakta kalması bir efsane olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Bu efsane de göl ile ilgili kişilerin merakını artıran bir durum haline gelmiştir. Bu sebeple özellikle deniz tatili için bölgeye gelen kişiler ayrıca bölgede Köyceğiz Gölü'nü de ziyaret eder.