Tatil Küçükçekmece Gölü İstanbul'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Küçükçekmece Gölü İstanbul'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:38 | Son Güncellenme:

İstanbul'da doğal güzelliklerden olan Küçükçekmece gölü mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin arasındadır. Küçükçekmece gölü İstanbul'un en çok ziyaret edilen doğal yerlerinden birsidir. Doğal yerleri gezmeyi sevenler bu gölü ziyaret ederek gölün çevresinde keyifli vakit geçirmektedirler. Küçükçekmece gölü gerek güzelliği gerekse de oluşumu ile cezbedici bir yer haline gelmiştir. Özellikle kamp yapmak isteyenlerin de tercih ettiği yerlerin başında Küçükçekmece gölü gelmektedir. Kampçılar bu bölgede kamp alan var mı şeklinde internetten araştırma yapmaktadırlar. Küçükçekmece gölüne giriş ücreti de en merak edilenler arasındadır. Peki, Küçükçekmece gölü İstanbul'un tam olarak neresinde bulunuyor? Küçükçekmece gölüne ulaşım nasıl sağlanır? Küçükçekmece gölünün özellikleri nelerdir? Küçükçekmece gölü nasıl oluşmuştur? İşte Küçükçekmece gölüne dair merak edilen bütün detaylar.

Küçükçekmece Gölü İstanbulda Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 

 Küçükçekmece gölü İstanbul'un deniz seviyesinde yer alan bir gölüdür. Göle bulunduğu ilçenin adından ötürü Küçükçekmece gölü denmiştir.

Haberin Devamı

 

 Küçükçekmece Gölü Nerede?

 

 Küçükçekmece gölü İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yer alan bir göldür. Küçükçekmece gölünün bir bölümü de Avcılar, Bakırköy ve Başakşehir ilçelerinde bulunur.

 

 Küçükçekmece Gölüne Nasıl Gidilir?

 

 Küçükçekmece gölüne ulaşım için pek çok alternatif yol vardır. Toplu taşıma araçları ile Küçükçekmece gölüne ulaşmak için Metrobüs ve metroyu tercih edebilirsiniz. Marmaray seferleri ile de yine Küçükçekmece'ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Marmaray seferleri ile birlikte Küçükçekmece'ye ulaştıktan sonra bu göle direkt olarak giden minibüsler bulunmaktadır. Minibüsler ile birlikte aktarma yaparak göle ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde metrobüs ile de yine ulaşım sağlamak mümkün. Metrobüs hattını kullanarak Beylikdüzü istikametinde Küçükçekmece gölüne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 Küçükçekmece gölüne özel araçla da ulaşabilirsiniz. Anadolu yakasından gelecek ziyaretçiler için en kısa yol Avrasya tünelini tercih edebilirsiniz. Avrasya tünelinden sonra Küçükçekmece tabelalarını takip ederek buradan navigasyon veya tekrardan tabelalar aracılığı ile Küçükçekmece gölüne ulaşabilirsiniz.

 

 Küçükçekmece Gölü Giriş Ücreti

 

 Küçükçekmece gölüne giriş ücretsizdir.

 

 Küçükçekmece Gölü Özellikleri

 

 - Küçükçekmece gölünün kapladığı alan 16 kilometre karedir.

 - Gölün genişliği 6 kilometredir.

 - Gölün uzunluğu 10 kilometredir.

 - İstanbul'un şehir merkezine 15 kilometrelik mesafede bulunur.

 - Gölün suyu az miktarda tuzludur.

 - Gölde bir takım arkeolojik çalışmalar da yapılabilmektedir.

 

 Küçükçekmece Gölü Hakkında Bilgi

 

 Küçükçekmece gölü İstanbul'un gezilecek yerler arasında bulunan bir göldür. Giriş ücreti olmayan bu gölde ailecek keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Küçükçekmece gölü kapladığı alan itibari ile, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy ve Başakşehir sınırları içerisindedir. İstanbul'un doğal güzelliklerini yansıtan bu göl Marmara denizine akıntısı olan bir göldür.