Tatil Menekşe Yaylası Kocaeli İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

Menekşe Yaylası Kocaeli İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

25.09.2020 - 05:35 | Son Güncellenme:

Menekşe yaylası Kocaeli ilinde nerededir, Menekşe yaylasına nasıl gidilir, Menekşe yaylasının rakım bilgileri ve özellikleri nelerdir, yaylaya gitmek için hangi güzergah izlenmelidir, Menekşe yaylasında kamp yapmak ücretsiz midir, Menekşe yaylasında konaklayacak yakın tesis veya alanlar bulunmakta mıdır, yayla hakimiyetinde bulunan bölgede yabani hayvan var mıdır, gibi sorulara yanıt veren yazımızı doğru bilgiler ışığında derleyerek sizler için hazırladık.

Menekşe Yaylası Kocaeli İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

Menekşe yaylası, geniş bir düzlük alana sahip olan ve yemyeşil bitki örtüsüyle doğa ile iç içe geçmiş coğrafik yerlerden biridir. Yayla da bulunan bitki yapısı nedeniyle, en çok dağ kekiği ve kantaron oluşumuna ev sahipliği yapmaktadır.

Menekşe Yaylası Kocaeli İlinde Nerededir?

Menekşe yaylası İzmit, Kocaeli yakınında bulunan bir alanı kapsamaktadır. Ancak tam konumu itibariyle Kocaeli ili sınırları içerisinde bulunan Gölcük ilçesinin, Beşkayalar güzergahında yer almaktadır. Kamp yapmaya uygun olan menekşe yaylası, ücretsiz konaklamaya da izin vermektedir. Su geçişinin bulunmadığı yayla güzergahında, yürüyüş mesafesi ortalama 14 kilometre civarında ve yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Menekşe Yaylasına Nasıl Gidilir?

Menekşe yaylasına gitmek isteyen kişiler, ulaşım yönünden bazı güzergahlar takip etmek durumundadır. Öncelikle Kocaeli ili sınırları içerisinde bulunan Beşkayalar Tabiat Parkına, gidilmek zorundadır. Ardından bölge konumu olarak Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü ve Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü güzergahı takip edilmelidir. Daha sonra Servetiye de bulunan Camii Düzü Köyü konumundan ilerlemeye, Beşkayalar mevkiyi doğrultusunda da yürümeye devam edilmelidir. Menekşe yaylasına çıkan düzlükte ise yol yapısının bir kısmı asfalttan oluşmuş olup, bir bölümü ise stabilize bir şekilde tutulmuştur. Menekşe yaylasının İzmit'e olan mesafe aralığı 26 kilometreyken; İstanbul için ise bu durum 116 kilometreye kadar çıkmaktadır.

Menekşe Yaylasının Rakım Bilgileri ve Özellikleri

Menekşe yaylasının ortalama rakım durumu 1100 metre civarındadır. Yaylanın genel özelliklerine baktığımız zaman ise Beşkayalar dolaylarında bulunan ve vadi boyunca devam eden zengin bir bitki örtüsüne sahip olduğu görülmektedir. Doğal yaşamı koruyan ve Beşkayalar Tabiat Parkı civarında bulunan menekşe yaylası, yabani hayatın var olmasında da önemli bir yere sahiptir. Bunun haricinde bölgede bulunan mağaralar ve diğer yaylalar, yörenin doğa hakimiyetini daha da ön plana çıkarmaktadır.

Yaylanın coğrafik yapısından dolayı; akçaağaç, porsuk, ıhlamur, göknar, meşe, kestane, kızılağaç, fındık ağacı, yabani erik, kızılcık, orman gülü, nane, yabani elma, kavak ve yabani kiraz gibi daha birçok bitki türü yer almaktadır. Yabani hayvan yönünden de oldukça zengin olan bölge, tilki, domuz, çakal, kurt, tavşan ve sincap gibi hayvan türlerine ev sahipliği yapmaktadır.