Tatil Mevlana Müzesi Konya'nın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Mevlana Müzesi Konya'nın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

02.01.2024 - 09:24 | Son Güncellenme:

Hayatını ilahi olan aşka ve de insanlığa doğru olan yolu göstermeye adamış, Batı dünyasının Rumi'si olan tasavvufta Mevlevi yolu öncüsü olan Mevlana Celalleddin-i Rumi adına yapılan müze günümüzde pek çok sayıda yerli ya da yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Mevlana Müzesi Konya'nın neresindedir, nasıl gidilir? 2024 Giriş ücreti ve ziyaret saatleri nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Mevlana Müzesi Konyanın Neresindedir, Nasıl Gidilir 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Hemen hemen her sene aralık aylarında Mevlana Haftası, öncelikli Konya olmak üzere pek çok çeşitli etkinlikler ile anılmaktadır

Mevlana Müzesi Nerededir?

Mevlana Müzesi ülkemizin en önemli ve de değerli müzeleri arasında yer almaktadır. Konya ilinde bulunan, eskiden Mevlâna'nın bir dergâhı olan bu yapı kompleksi 1926 yılından bugüne kadar faaliyet göstermekte olan bir müzedir. Mevlana Müzesi aynı zamanda günümüzde "Mevlana Türbesi" olarak da anılmaktadır. Buna ek olarak Mevlana'nın türbesi toplamda dört fil ayağının üzerine yapılmıştır.

Mevlana Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Mevlana Müzesi Konya ilinin merkez Karatay ilçesinde mevkisinde bulunmaktadır. Bu müzeye hem özel araçlar ya da toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlamak mümkündür. Şehir Merkezi'nden ulaşım için Alaaddin tramvay durağından gidilmektedir. Buradan Alaaddin-Adliye hattına binip Mevlana durağında inildiğinde Mevlana Müzesi’ne ulaşım mümkündür. Otogar'dan ulaşım ise Üniversite- Alaaddin tramvay hattı kullanılarak Alaaddin durağında inilir.

Alaaddin- Adliye tramvay hattına aktarmalar yaparak tramvay Mevlana durağında inildiği zaman Mevlana Müzesi’ne ulaşım mümkündür. Havalimanı'ndan ulaşım ise Havaş yardımı ile Zafer Meydanı'nda inildikten sonra Alaaddin Tepesi etrafında yürünüp Alaaddin Tramvay durağı istikametinden Alaaddin- Adliye tramvay hattına binilip Mevlana durağında inildiği zaman da Mevlana Müzesi’ne ulaşım sağlamak mümkündür.

Mevlana Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Mevlana Müzesi’nde ülkemizde Mevlana anma etkinlikleri sırasında alınan bir karar ile birlikte Mevlana Müzesi’ne giriş seçenekleri ücretsiz olarak yer almıştır.

Mevlana Müzesi Giriş Saatleri Nelerdir?

Haftanın her günü ziyaret edilmeye açık olan bu müzeyi ziyaret etmek isteyen kişiler bayramlar dahil olmak üzere haftada her gün ziyarete saat 09:00’ da kapılarını aralamaktadır. Müze için tek istisna Pazartesi günleri olmaktadır. Pazartesi günleri bu müzede ziyaret bir saat geç başlamaktadır. Kapanış saatleri ise yaz aylarında saat 18:30 civarı olup kış aylarında ise ziyaret saati en son saat 17:00 civarı olmaktadır. Bu yüzden de ziyaret saatlerinden tam olarak emin olmayan kişiler saat 17:00’den önce bu Mevlana müzesinde olmalarında büyük bir yarar vardır.