Tatil Ormanya Tabiat Parkı Kocaeli İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Ormanya Tabiat Parkı Kocaeli İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

25.09.2020 - 02:46 | Son Güncellenme:

Avrupa'nın en büyük dünyada ise üçüncü en büyük doğal yaşam parkı olarak Ormanya Tabiat Parkı, en gözde doğal alanlardan biridir. Özellikle doğal çevresi ve 4 bin dönümlük alanı ile keyifli bir gün geçirme imkanı tanıyor. Peki, Ormanya Tabiat Parkı Kocaeli ilinde nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ve adres bilgileri.

Ormanya Tabiat Parkı Kocaeli İlinde Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Bütün detayları titizlikle ele alınmış Ormanya Tabiat Parkı, bitki ve hayvanların uyumlu şekilde yaşamasına olanak tanıyan etkin bir doğal yapı sunuyor. Böylece doğal yaşamın korunması ve turistik amaçlı harika bir gezi imkanı sağlayan bölge, tüm yönleriyle uluslararası çapta bir park olarak değerlendirilmektedir.

Ormanya Tabiat Parkı Kocaeli İlinde Nerede?

Ormanya Tabiat Parkı Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yer almaktadır. İlçenin Uzuntarla mevkiinde bulunan bölge, farklı ulaşım imkanları üzerinden giriş şansı tanıyor. Özellikle pek çok farklı etkinliği ile muhteşem bir gün veya günler geçirme şansı tanıyan park, yerli ve yabancı yoğun şekilde turist çeken en önemli doğal yaşam alanlarından biridir.

Ormanya Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Farklı Yolları kullanmak suretiyle Ormanya tabiat Parkı'na ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul-izmit üzerinden Anadolu otoyolunu değerlendirmeniz mümkün. Buradan Kartepe/ Cengiz Topel Havalimanı yanından giriş yaparak rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Kartepe ilçesine varmak suretiyle toplu taşıma araçları üzerinden de ulaşım gerçekleştirmek mümkün. Ancak bu konuda daha çok bireysel araçlarla gitmek çok daha kısa süre içerisinde ve kolayca ulaşım olanağı sağlıyor.

Ormanya Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Ormanya tabiat Parkı'na giriş tamamen ücretsizdir. Tek başınıza ya da aileniz ile beraber bölgeye ulaşım sağlayarak rahatlıkla giriş gerçekleştirebilirsiniz. Böylece doğal güzelliklere, bitki ve hayvanların uyumlu yaşamına şahitlik edebilir; birçok farklı etkinlik ile harika bir gün geçirme şansını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca araçlarınıza bölgeye yine ücretsiz şekilde giriş yapabilirsiniz.

Ormanya Tabiat Parkı Adres Bilgileri

Navigasyonu kullanmak suretiyle adres bilgilerini girerek Ormanya tabiat Parkı'na kolayca ulaşım sağlamanız mümkün. Bu konuda kesin adres bilgileri şu şekilde öne çıkıyor;

Uzuntarla Mahallesi 309. Sokak Kartepe/Kocaeli

Bu adres üzerinden harika bir tabiat parkına ulaşım sağlayarak ailenizle beraber güzel bir vakit geçirmeniz mümkün. Özellikle şu an koruma alanı içerisinde yer alması ile beraber, birçok farklı hayvan ve bitki türünü görebilirsiniz. Ayrıca hem yetişkinler hem de çocuklar için pek çok özel faaliyet ve etkinlik, farklı zaman dilimlerinde tabiat Parkı'nda gerçekleştiriliyor. Uluslararası çapta kaliteye sahip olan böylesi özel tabiat Parkı'nı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.