Tatil Polonezköy Tabiat Parkı İstanbul'un Neresindedir, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Polonezköy Tabiat Parkı İstanbul'un Neresindedir, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

25.09.2020 - 02:37 | Son Güncellenme:

Türkiye doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Polonezköy Tabiat Parkı da bu doğal güzelliklerimizden bir tanesidir. Burası doğaseverler tarafından sürekli ziyaret edilen bir tabiat parkıdır. Yazımızda Polonezköy Tabiat Pakı nerededir, nasıl gidilir, giriş ücreti ve ziyaret saati gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı İstanbulun Neresindedir, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Polonezköy Tabiat Parkı sahip olduğu doğal güzellikler sebebi ile sürekli yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olmuştur. Şehirden kaçıp doğa ile iç içe bir gün geçirmek için Polonezköy Tabiat Parkını tercih edebilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı Nerededir?

Polonezköy Tabiat Parkı ülkemizin Marmara Bölgesinde bulunan İstanbul ilinin Beykoz ilçesinde bulunur. Burası doğal olarak oluşmuş bir tabiat parkıdır.

Polonezköy Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Polonezköy Tabiat Parkına toplu taşıma araçları ya da özel araçlar ile gitmek mümkündür. Toplu taşıma araçları ile gitmeyi düşünüyorsanız Beykoz ilçesinden direkt tabiat parkına giden otobüslere binebilirsiniz. Polonezköy Parkına giden herhangi bir metro seferi yoktur. Bu sebeple toplu taşıma aracı kullanmayı düşünüyorsanız sadece otobüsler gitmektedir.

Polonezköy Tabiat Parkına özel aracınız ile otoyol üzerinden Beykoz ilçesinden gidilebilmektedir. Otobandan gidecekseniz tabelaları takip ederek kolay bir şekilde Polonezköy Tabiat Parkına ulaşabilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı Hakkında Bilgiler

1994 yılında Polonezköy Tabiat Parkı çevre ve orman bakanlığı tarafından koruma altına alınmış olan bir bölgedir. Bunun yanında İstanbul şehrinin de en büyük tabiat parkıdır. İstanbul doğal bir yer gezmek istiyorsanız Polonezköy Tabiat Parkı tam da size göredir.

Doğada güzel vakit geçirebileceğiniz bu yerde aynı zamanda doğa sporları da yapılır. Bunun yanında burada muhteşem bir kahvaltı da yapabilirsiniz. Park içinde pek çok kahvaltı mekanı ile küçük işletme bulunmaktadır. Buradan ihtiyaçlarınızı gidermeniz mümkündür.

Polonezköy Tabiat Parkı içinde pek çok yabani hayvan türü de bulunmaktadır. Tabiat parkı içerisinde yürüyüş yaparken sincap ya da geyik gibi hayvanlar ile karşılaşabilirsiniz. Tabiat Parkının bitki çeşitliliği de çok zengindir. Tüm bu doğal güzellikleri sebebi ile pek çok insan tarafından sürekli ziyaret edilmektedir.

Polonezköy Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Polonezköy Tabiat Parkına girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmaz. Fakat içeride bulunan işletmelerden hizmet aldığınız zaman belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Tabiat Parkı içerisindeki işletmelerin kendi fiyat politikaları vardır.

Polonezköy Tabiat Parkı Ziyaret Saatleri

Polonezköy Tabiat Parkı haftanın her günü ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Her gün 07:00-00:00 saatleri arasında hizmet veren bu tabiat parkına gelerek doğa ile iç içe muhteşem bir gün geçirebilirsiniz.