Tatil Portekiz'den altın vize

Portekiz'den altın vize

22.06.2015 - 15:51 | Son Güncellenme:

Kendisini ve ailesini Avrupa Birliği vatandaşı yapmak isteyenler Portekiz'in "Altın Vize” uygulaması sayesinde bu hayallerine kavuşabiliyor.

Portekizden altın vize

Nihayetinde AB vatandaşlığını sağlayan Altın Vize programının şartları çok basit: 500 bin avro değerinde gayrimenkul almak veya 10 kişiye istihdam sağlamak veya 1 milyon avroluk yatırım yapmak. Bu şartlar yerine getirildiği takdirde başvuran ve birinci dereceden ailesi, 5 yıllık bir dönem sonrası AB pasaportlarına kavuşuyorlar.

Haberin Devamı

Süreci yöneten ve gerekli yatırım için yön gösteren firmalardan biri olan Pasaportekiz’in yöneticisi Dinçer Bayır Türkiye’den programa gösterilen ilgiden şöyle bahsediyor: “Ülkemizden gösterilen ilgi artıyor. Yurt dışında iş yatırımı yapacak olanlar stratejik bir ülke ararken mutlak suretle Portekiz’e odaklanıyorlar.

Özellikle Brezilya ve Afrika ülkeleriyle olan ticari bağlar önemli. Komşu İspanya ve AB’nin diğer ülkelerine erişim de bir hayli kolay. İş veya gayrimenkul yatırımı yaparken çocuklarına da Avrupa’da yaşama şansını tanımak isteyen anne ve babalar artıyor.”

Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral da programın ilgi gördüğünü söyledi. “Portekiz’de 10 sene içerisinde belki ufak bir Türk komünite göreceğiz. Bu da bizi çok mutlu edecek. İki ülkenin arasındaki iş ilişkileri artıkça toplumsal ilişkiler de gelişiyor. Programın şartları yatırım yapabilecek olanlar için bir hayli uygun ve çekici.”