Tatil Pürenli Yaylası Bolu İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

Pürenli Yaylası Bolu İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

24.09.2020 - 02:33 | Son Güncellenme:

Yaylalar, hem gezmek hem de kamp yapmak açısından oldukça elverişli doğal mekanlar. Ülkemiz birbirinden güzel bitki örtüsüne ve tertemiz bir havaya haiz yaylalar ile bezeli. Bu yaylalardan birisi de az bilinen Pürenli Yaylası. Bu nadir güzellikteki yaylaya dair Pürenli Yaylası Bolu ilinde nerededir ve nasıl gidilir? Rakım bilgileri ve özellikleri sorularının cevaplarını derledik.

Pürenli Yaylası Bolu İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

Pürenli Yaylası, el değmemiş doğası ile büyüleyen Bolu il sınırlarımızda yer alıyor. Her yıl çok sayıda insanı ağırlayan Pürenli Yaylası, doğa fotoğrafçıların aradıkları olağanüstü kareleri yakalamaları içinde oldukça ideal bir tabiat alanı. Ziyaretçilerinin ortak görüşü ise Pürenli Yaylası’nın Doğu Karadeniz yaylaları başta olmak üzere ülkemizde yer alan diğer tüm yaylaları aratmayan doğal güzelliklerden bir tanesi olduğu yönünde. Yaylada bulunan farklı mimari özellikler taşıyan yayla evleri ve bu evlerin önündeki küçük gölet son derece ilgi çekiyor.

Pürenli Yaylası Bolu İlinde Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Püren Yaylası, uzun yıllar Bolu il sınırlarında yer almakla birlikte, 9 Aralık 1999 yılında Düzce’nin Bolu ilinden ayrılarak il statüsü kazanmasıyla birlikte günümüzde Düzce ilinde bulunuyor. Düzce’nin Gölyaka ilçesine bağlı şirin ve beğenilen bir yayla.

Pürenli Yaylası’nı görmek isteyenler için yaylaya nasıl gidileceği merak ediliyor. Yaylaya iki şekilde ulaşım imkanı var. Birincisi İstanbul istikametini takip ederek Akyazı otobanından ayrılarak Taşkesti üzerinden; diğer güzergah ise Düzce üzerinden yaylaya ulaşmak. Düzce, Efteni Gölü ya da Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı yolundan Pürenli Yaylası’na rahatlıkla gidilebilmektedir. İstanbul’dan yaklaşık olarak 217 kilometre, Taşkesti’den ise asfalttan ayrıldıktan sonra ortalama 14 kilometre yol gidilerek orman yolundan erişim sağlanabiliyor.

Pürenli Yaylası Rakım Bilgileri

Gölyaka’daki Pürenli Yaylası, Düzce’ye 28 kilometre uzaklıkta yer almakta olup yaylanın rakımı ise 1400 metre. Pürenli Yaylası, doğanın sesini birbirinden çekici renk tonları ile en etkileyici şekilde yansıtan, ilham ve huzur verici bir atmosfer sunuyor.

Pürenli Yaylası Özellikleri

Pürenli Yaylası, ismini sarı, kırmızı mis kokulu çiçekler açan çan biçiminde özel bir tür çalıdan almaktadır. Bu bitki türünün kök kısmından ağızlık, dallarından ise süpürge yapılabilmektedir. Pürenli Yaylası, çam ağaçları ile örtülüdür. Yaban hayatı bakımından da oldukça elverişli tabiat koşullarına sahiptir. Geyik, tilki, yaban domuzu, ayı, çakal ve karaca gibi vahşi yaşamın değerli canlılarını orman içlerine yürüyüş yapmanız halinde görme şansını yakalayabilirsiniz.

Pürenli Yaylası, bu bölgede yaşayan yöre halkı için özellikle hafta sonları mutlaka ayak bastıkları dinlendirici bir mesire alanı. Son bahar ve kış aylarında daha sessiz ve sakin olan yayla, ilk bahar ve yaz aylarında ise oldukça kalabalık ve coşkulu bir ortama dönüşüyor. Yazın soğuk olması sebebi ile şehrin sıcaklıklarından bunalan halk için özel bir serinleme alanı.