Tatil Şahinler Tabiat Parkı Ankara İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Şahinler Tabiat Parkı Ankara İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

25.09.2020 - 02:43 | Son Güncellenme:

Ankara Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisidir. Ayrıca ülkemizin başkentidir. Ankara'da gezilecek görülecek pek çok yer bulunmaktadır. Bu yerlerin başında da Şahinler tabiat parkı gelmektedir. Şahinler tabiat parkı Ankara gezi rehberinde ilk sıralara ekleyebileceğiniz, ailecek muhteşem vakitler geçirebileceğiniz bir tabiat parkıdır. Şehir merkezine de oldukça yakın bir konumda bulunduğundan ötürü Şahinler tabiat parkı sadece il içinden değil hem de il dışından gelen ziyaretçileri ağırlamaktadır. Şahinler tabiat parkı yemyeşil güzelliği ile bilinmektedir. Dolayısıyla bu tabiat parkına giderek çok güzel doğa yürüyüşü yapabilir kendinizi yeşillik ile baş başa bırakabilirsiniz. Aynı zamanda piknik olanakları da son derecede gelişmiştir. Peki, Şahinler tabiat parkı Ankara'nın neresinde bulunmaktadır? Şahinler tabiat parkına nasıl gidilir? Şahinler tabiat parkına giriş ücreti nedir? Şahinler tabiat parkının özellikleri nelerdir? İşte Şahinler tabiat parkına dair her şey.

Şahinler Tabiat Parkı Ankara İlinde Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Şahinler tabiat parkı içerisinde kampçıların da merak ettiği bir soru olan kamp alanı var mı sorusunun cevabı evettir. Bu tabiat parkına çadır atabilir dilediğiniz gibi kamp yapabilirsiniz.

Şahinler Tabiat Parkı Nerede?

Şahinler tabiat parkı Ankara'da bulunmaktadır. Ankara'nın Bolu yolu istikametinde bulunan bir tabiat parkıdır.

Şahinler Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Şahinler tabiat parkına hem hava yolu hem de daha sonra kara yolu aktarmalı bir şekilde hızlıca ulaşım sağlamak mümkün. Şahinler tabiat parkı için Ankara Esenboğa havalimanına indikten sonra bu noktadan transit araçları kullanarak bu parka ulaşabilirsiniz. Şahinler tabiat parkına araç kiraladıktan sonra bolu yolu istikametini takip ederek ulaşım sağlamak mümkündür.

Şahinler Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Şahinler tabiat parkına giriş ücreti 10 liradır. Kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için de ayrıca 10 lira ücret alınmaktadır. Ayrıca kamp yapmak isteyen fakat çadırı olmayan ziyaretçiler için de yine çadır kiralama imkanları bu tabiat parkında bulunmaktadır.

Şahinler Tabiat Parkı Özellikleri

- Karaçam, kayın ve meşe en çok bulunan ağaç türlerindendir.
- Şahinler tabiat parkı içerisinde kamp yapma olanakları bulunmaktadır.
- Ayrıca içerisinde yer alan göl sayesinde balık tutma şansı bulunmaktadır.
- İçerisinde Şahinler göleti adında bir gölet bulunmaktadır.

Şahinler Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Şahinler tabiat parkı Ankara'nın Bolu istikametinde bulunan bir tabiat parkıdır. Bu tabiat parkında keyifli vakitler geçirebileceğiniz gibi kamp yapma olanakları da bulunmaktadır. Ankara'ya gelip kamp yapmak isteyenlerin ilk uğradığı yerlerin başında yer almaktadır. Şahinler tabiat parkı en çok tercih edilen doğal alanlardan birisi olup içerisinde balık tutma imkanı da bulunmaktadır.