Tatil Tanay Tabiat Parkı İzmir'de Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Tanay Tabiat Parkı İzmir'de Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

24.09.2020 - 02:59 | Son Güncellenme:

Tanay tabiat Parkı İzmir'in en meşhur tabiat parkları arasındadır. Şehrin gürültüsünden uzak doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin tercih edebileceği yer olan Tanay tabiat parkı içerisinde pek çok faaliyet bulunmaktadır. Tanay tabiat parkı giriş ücreti ve adres bilgileri merak edilmektedir. İnternette de son aylarda iyice ünlü olan bu tabiat parkı görülmeye değer cinstendir. İçerisinde kamp olanaklarının da yer aldığı Tanay tabiat parkı İzmir'in en güzel yerleri arasındadır. Tanay tabiat parkına gelen ziyaretçiler yapmış olduğu yorumlar ile birlikte buraya gelmek isteyen ziyaretçilere yardımcı olmaktadırlar. Tanay tabiat parkına ulaşım da son derecede kolaydır. Son haftalarda Tanay tabiat parkı arama motorlarında oldukça fazla araştırılmaktadır. Peki, Tanay tabiat parkı İzmir'in neresindedir? Tanay tabiat parkına gidilmek istenirse hani rota izlenmelidir? Tanay tabiat parkına giriş ücreti var mı? Tanay tabiat parkının adres bilgileri nedir? İşte Tanay tabiat parkına dair her şey.

Tanay Tabiat Parkı İzmirde Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Tanay tabiat parkı doğa manzaralı bir tabiat parkıdır. Aynı zamanda bu park alanı koruma altına alınmıştır.

Tanay Tabiat Parkı Nerede?

Tanay tabiat parkı İzmir'de bulunmaktadır. İzmir'in turistik ilçesi olan Çeşme'de bulunur.

Tanay Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Tanay tabiat parkı merkeze uzaktır. Bunun için toplu taşıma ya da özel araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Tanay tabiat parkına en hızlı ulaşım hava yolu ile ulaşımdır. Hava yolu ile İzmir Adnan menderes havalimanına indikten sonra buradan araç kiralayarak Çeşme yoluna varabilirsiniz. Bu noktadan itibaren dilerseniz navigasyon açarak da bu tabiat parkına ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda havalimanına indikten sonra Çeşme ilçesine giden pek çok araç bulunmaktadır. Bu araçları da ücret karşılığında tercih ederek Tanay tabiat parkına varabilirsiniz.

Tanay Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Tanay tabiat parkına giriş ücreti 5 lira olarak belirlenmiştir. Öğrenciler için giriş ücreti 2.5 liradır. Aynı zamanda bisiklet ile giriş yapmak isteyen kişiler için de yine ücret 5 liradır.

Tanay Tabiat Parkı Özellikleri

- Kamp yapma olanakları bulunmaktadır.
- Ege denizine kıyısı olan bir tabiat parkıdır.
- Denize girme şansı vardır.
- Zengin bir bitki örtüsü vardır.

Tanay Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Tanay tabiat parkı Ilıca plajına oldukça yakın bir konumdadır. Bu tabiat parkına giriş yaptıktan sonra aynı zamanda denize de girebilirsiniz. Kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için de yine kamp yapma olanakları bulunmaktadır. Tanay tabiat parkı hem yerli hem de yabancı turistlerin tercih ettiği bir yerdir.