Tatil Uçhisar Kalesi Nevşehir İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Uçhisar Kalesi Nevşehir İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

25.09.2020 - 02:21 | Son Güncellenme:

Uçhisar Kalesi, Nevşehir merkeze beş kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kapadokya içerisinde bulunan bu yer, gezilebilecek en iyi yerlerden biridir. Kapadokya’nın en büyük peri bacalarından birini en net görebileceğiniz olan bu yer, kişilerin etrafını kuş bakışı olarak görebileceği yerlerden biridir. Bununla beraber etrafında Güvercinlik Vadisi, Kılıçlar Vadisi ve Avanos bulunmaktadır. Sizler için Uçhisar Kalesi hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Uçhisar Kalesi Nevşehir İlinde Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Nevşehir içerisinde bulunan bu kale merkezden ortalama 6 ile 7 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Uçhisar Kalesi Nevşehir İlinde Nerede?

Uçhisar etrafında bulunan oyma evler, kale ve restoranlarıyla gezmek için gidilebilecek Nevşehir’deki en güzel alanlardan biridir. Nevşehir merkezine ortalama beş kilometre uzaklıkta bulunan bu yer, doğa ile iç içe oldukça güzel bir alandır. Kapadokya’nın panoramik görüntüsünü oldukça net bir şekilde yansıtan bu yer etrafında seyir tepesi de yer almaktadır. Bununla beraber Osmanlı döneminde en önemli yollarından biri olan bu alanın içerisinde bulunan kale Roma döneminden kalmaktadır. Ürgüp’ün 12 kilometre batısında yer alan bu yer Avanos’un ise on kilometre güneyinde bulunmaktadır. Kral yolu, İpek yolu ve benzeri birçok yolun üzerine kurulmuş olan bu alan peri bacalarını ilk görmeye başladığınız alanlardan biridir.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Uçhisar Kalesi özel yapısı ve manzarasıyla kişilerin her yıl akın akın ziyaret ettiği alanlardan biridir. Kale içerisinde yüzlerce merdiven bulunmaktadır, bununla beraber kale Uçhisar’ın en yüksek yeridir. Gün batımının ve gün doğumunun en net görüldüğü yerlerden biri olan bu alan özellikle rengarenk görüntüsüyle oldukça eşsiz görülmektedir. Uçhisar Kalesine aynı zamanda da Kapadokya’nın gözü denilmektedir.

Kalenin zirve bölümünde birçok oyma ve küp bulunmaktadır. Etrafında oyma mezar ve sarnıç bulunduran bu kalenin etrafında peribacaları net bir şekilde gözükmektedir. Kale yukarısına çıkınca ise Hasan Dağı zirvesini net bir şekilde görebilirler. Uçhisar Kalesinden Erciyes ve Hasan Dağı net bir şekilde görülmektedir. Roma döneminden beri sıklıkla kullanılan bu yer oda, ev, sığınak, mezar ve mahsen gibi yapılar içermektedir. Aynı zamanda da Arap akımlarına karşı bu alan tamamen savunma noktası olarak görülmüştür. Bu kale aynı zamanda da bir dönem gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır.

Uçhisar Kalesine Nasıl Gidilir?

Uçhisar Kalesine kişiler sabah 07.30’dan itibaren Nevşehir merkez üzerinden gidebilirler. Her yarım saatte bir otobüs bulunmaktadır bununla beraber son otobüs akşam 19.00’da kalkmaktadır. Kişiler kendi araçlarıyla ise Ürgüp veya Göreme yolu üzerinden ulaşımlarını sağlayabilirler.

Uçhisar Kalesi Giriş Ücreti ve Saatleri

Uçhisar Kalesine öğrenci olan kişiler 4 Türk Lirası karşılığında, yetişkinler ise 8 Türk Lirası karşılığında girebilirler. Kale haftanın her günü sürekli olarak açıktır, kaleyi ziyaret etmek isteyen kişiler sabah 07.00 ile akşam 17.30’a kadar girebilirler.