Tatil Yeni trend: Konsept tatiller!

Yeni trend: Konsept tatiller!

28.04.2010 - 13:45 | Son Güncellenme:

Otantik şehirlere yapılan gastronomi turları, sporla macerayı birleştiren hareketli geziler, lüks spa otelleri ve kendinizi dinleyeceğiniz spiritüel seyahatler... İşte deniz-kum-güneş üçlüsünün yerine oynayan yeni tatil trendleri...

Yeni trend: Konsept tatiller

Gastronomi tatili: Lezzet yolculuğu. Gastronomi turlarında seçilen bölgeye ait tatları tüm detaylarıyla öğrenmek, yemek kültürüne hakim olmak mümkün. Grup halinde gidilen bölgenin özel tatlarını keşfetmekle kalmıyor, bölgenin gastronomi tarihine de haiz oluyorsunuz. İtalyan Riviera'sı, Piedmonte, Toskana gibi gastronomi ve tarih açısından zengin bölgelerini tercih etmenizi öneriyoruz. Devr-i Alem turizm şirketinin bu bölgelere özel turları var.

Haberin Devamı

Spiritüel tatil: Ruhunuzu arındırın. Gürültüden uzak, doğanın içinde konumlanan tatil merkezlerinde birkaç gün yüzde 100 naturel bir yaşam sürmek, organik yiyeceklerle beslenmek, güne yoga ve meditasyon yaparak başlamak, kendinizi dinlemek, hayatınızı tüm ''dış ses''lerden arındırmak... Yurt dışında spiritüel tatil seçeneklerinizi değerlendirmek isterseniz. Peru'dan Mısır'a, İzlanda'dan Amerika'ya kadar farklı coğrafyalar aynı amaca hizmet ediyor.

Spor tatili: Şimdi hareket zamanı. Tatilde heyecan ve aktivite istiyorsanız, dünyanın yükselen trendine kayıtsız kalmayın. Madagaskar'da kanoyla macera mı yaşamak istersiniz, yoksa Borneo'nun tropikal ormanlarında heyecanlı bir tur mu? Macerayla sporu birleştiren tatil seçenekleri deniz-kum-güneş üçlüsünden farklı alternatifler arayanlar için birebir. Tercihinizi Türkiye sınırları içinde değerlendirmek isterseniz yamaç paraşütü, trekking, dağ tırmanışı, kiteboard, rüzgar sörfü gibi seçenekler var.

Haberin Devamı

Spa tatili: Suyla gelen sağlık. Yenilenmek, vücudu hem fiziksel hem de ruhsal anlamda tazelemek için tercih edilen spa tatili sadece kışın değil, yaz mevsiminde de tercih ediliyor. Hem İstanbul'a yakın, hem de Ege ve Akdeniz sahillerinde sadece bu amaç için düzenlenmiş çok sayıda iyi otel var. Bodrum'daki Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, Ela Quality Resort Hotel ve Xanadu Hotel Shang-Du spa önerilerimiz.

Elele, Nisan 2010