Teknoloji 2020 yılında daha fazla kişi eski Twitter paylaşımlarını sildi! Neden?

2020 yılında daha fazla kişi eski Twitter paylaşımlarını sildi! Neden?

01.03.2021 - 11:35 | Son Güncellenme:

COVID-19 ile milyonlarca kişi evlerine kapandı ve sosyal medya üzerinden daha fazla paylaşım yapmaya başladı. Özellikle evde kalanlar arasında iletişimi sağlayan uygulamalardan birisi olan Twitter için bir istatistik yayımlandı.

2020 yılında daha fazla kişi eski Twitter paylaşımlarını sildi Neden

Nilay Kamu/Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Twitter için yayımlanan bu istatistiğe göre 2020 yılında daha fazla eski Twitter paylaşımı silindi, peki bunun nedeni ne? Her yıl milyonlarca tweet siliniyor ancak bunlara 2020 yılında yaşanan olaylar da eklenince rakamlar iyice yükseldi. Tweetdeleter tarafından hazırlanan bir infografik ile gözler önüne serilen verilere göre 2020 yılında eski paylaşımlarını silen kişilerin sayısı yüzde 14 oranında artış gösterdi.

2020 yılında eski paylaşımlarımızdan daha fazla vazgeçtik

Silinen paylaşımların büyük bir çoğunlukla Black Lives Matter ve koronavirüse yönelik yapılan paylaşımlar üzerine olduğu aktarılıyor. ABD seçimleri de paylaşımları silinen bir diğer konu başlığı oldu.Tweetdeleter, kullanıcılara bazı sorular da sordu. 

Haberin Devamı

Neden eski paylaşımlarınızı siliyorsunuz? Sorusuna çoğunluk' potansiyel işverenler için temiz bir sosyal medya profili' cevabı verdi. Bu cevaba ek olarak 'utanç verici veya anlık olarak yapılan' paylaşımlar ikinci sırada yer aldı. 2020'de insanların büyük bir çoğunluğu kendisiyle daha fazla vakit geçirdi ve eskiden düşündüğü gibi düşünmediğini bu sebeple 'paylaşımlarının onları yansıtmadıkları' sonucuna ulaştı ve bir diğer popüler cevap da bu oldu. 

TweetDeleter aracılığıyla toplamda 1.3 milyon kullanıcıdan milyarlarca Twitter paylaşımı silindi. Silinen bu eski paylaşımların yüzde 53'ü erkekler tarafından yüzde 47'si ise kadınlar tarafından gerçekleştirildi. Yaptıkları paylaşımları en çok silen kullanıcılar ABD'liler oldu. Yaklaşık 30 milyon paylaşım silen ABD'li kullanıcıları 12 milyon ile Japonya, 4 milyon ile Birleşik Krallık ve dördüncü sırada 2.33 milyon ile Suudi Arabistan takip etti.