Teknoloji Acer Swift 5 inceleme: 970 gramlık dizüstü bilgisayar

Acer Swift 5 inceleme: 970 gramlık dizüstü bilgisayar

09.01.2019 - 11:50 | Son Güncellenme:

Acer Swift 5, 970 gram ağırlığıyla dikkatleri üzerine çeken dizüstü bir bilgisayar. Peki bu kadar hafif olmasının yanında bu bilgisayar sizlere neler sunuyor? Merak ettiğiniz tüm konular Acer Swift 5 incelememizde.

Acer Swift 5 inceleme: 970 gramlık dizüstü bilgisayar

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Asus ZenBook UX410 gibi bazı dizüstü bilgisayarlar kendilerini tüy kadar hafif makineler olarak satarken, Swift 5 birçoğunu utandırıyor. Swift 5’teki magnezyum alaşımlı şasi etkileyici şekilde ince ve en kalın noktası 15 mm'in altında kalıyor. Ancak, vurgulanması gereken yer 1kg’ın altındaki ağırlığı. Açıkçası, Acer bu bilgisayar parçalarını kasanın içine koymayı unutmuş gibi hissettiriyor. İçin boş bir plastik kutu tutuyormuşsunuz gibi geliyor.

Sonuç olarak, bu dizüstü bilgisayar portatif bir arkadaş arayanlar için kesinlikle değerlendirmeye değer. Açıkçası, bu cihazı tüm gün evdeki masanın üstüne oturtsanız, tamamen boşa harcanırdı.

İnce profili ve 970 gramlık ağılığına rağmen, Swift 5 hala oldukça sağlam hissettiriyor. Bolca vurma ve sakarlıklarıma rağmen hiçbir sorun çıkarmadı.Ekran kapağı sıska görünse de bolca koruma sağlıyor, merak etmeyin.

Haberin Devamı

Bağlantı noktaları açısından da güçlü. İki adet USB 3.0 ve USB 3.0 Type-C bağlantı noktası ile destekleniyor. Böylece yüksek aktarma hızları elde ediliyor. Swift 5'i projektöre, TV'ye veya başka bir harici ekrana bağlamak için de HDMI da var.

Klavyenin hemen altında sağ kenarına parmak izi koruma yerleştirilmiş. Ellerim ıslak ya da kirli olmadıkça Swift 5, kilidinin açmak için her dokunuşumu doğru bir şekilde tanıdı. Kilit açma işlemi hızlı, bu nedenle dizüstü bilgisayarın hayata geçmesini beklerken takılmayacaksınız.

Acer Swift 5 inceleme: 970 gramlık dizüstü bilgisayar

Tatmin edici hız ve minimum hata

Bu, 14 inçlik bir dizüstü bilgisayar olabilir ama Acer'ın klavyesi hala iyi boyutta ve düzgün yerleştirilmiş.

Artık bir norm olduğu için, Swift 5 de arkadan aydınlatma ve ince profilli bir klavyeye sahip. Tuşlar mükemmel aralıklarla yerleştirilmiş, böylece e-postalarınız ya da diğer metinlerinizi tatmin edici bir hızda ve minimum hatalarla yazabilirsiniz. Tuş yuvaları derin değil ama geri bildirim seviyeleri iyi. Etkileyici olan şey çok az esneklik var. Klavyenin ortasına doğru parmağınızla süngerimsi bir hareket yapmazsınız.

Bu klavyeyle ilgili tek sorun tepkisiz boşluk anahtarı. Sol ve sağ kenarlara doğru dokunursanız, zaman zaman tepki alamayabilirsiniz. Alışma sürecinden sonra merkeze dokunmaya alışıyorsunuz. Ancak yine de beklenmedik tepkisizliklere hazırlıksız olun.

Haberin Devamı

Ayrıca, imleç tuşları sağ alt köşede oldukça eziliyor. Page Up ve Page Down tuşlarına basmaya çalışırken zaman zaman kendimi yanlış düğmelere basarken buldum. Yanlışlıkla belgemin farklı yerlerine atladım durdum.

Yine de, bu şikayetleri bir yana, bu klavye kesinlikle üzerinde çalışmak için tatmin edici. Arkadan aydınlatmayı da kapatıp açabilirsiniz.

Swift 5, avuç içi dayanağının büyük bir kısmına uzanan yeterince iyi bir dokunmatik yüzeye sahip. Entegre fare düğmeleri de var, ama bunun yerine hassas yüzeye dokunmayı tercih ettim. Çoklu dokunma hareketleri destekleniyor.

Acer Swift 5 inceleme: 970 gramlık dizüstü bilgisayar

Keskin görüntülerle fim ve dizi keyfi

Buradaki 14 inçlik IPS dokunmatik ekran, neredeyse 180 derecelik açıya kadar geriye doğru eğilebiliyor. Kendinizi sıkışmış halde bulduğunuz konumdan bağımsız olarak mükemmel bir görünüm sunuyor. Saygın görüş açıları ve güçlü maksimum parlaklıkla görünürlük faktörü kesinlikle burada değil sorun.

Haberin Devamı

Acer, menteşe tasarımıyla bir kez daha zaferi göğüslüyor. Çünkü Swift 5'in menteşesi (logoyu taşıyan yer) ekranı sert bir şekilde hissettirmeden sıkıca kilitlenmiş halde tutuyor.

Full HD çözünürlük sayesinde görseller iyi netlikte. Fotoğraflarınızı düzenleyebilir, herhangi bir filmi ile rahatlıkla keskin görüntülerle izleyebilirsiniz.

Renkler, orta sınıftaki özellikleri göz önüne alındığında övgüye değer. Ekran testlerimde Swift 5'in sRGB aralığının% 99'unu ve Adobe RGB aralığının% 79'unu kapsadığını gördüm. Üst düzey bir makineye gücü yetmeyen tüm fotoğrafçılar için ideal.

Hoparlörler tasarımına göre fena değil

Swift 5'in alt tarafında, sol ve sağ kenarlara doğru yerleştirilmiş stereo hoparlör bulacaksınız. Bunlar dizüstü hoparlörler için fena değil. Ancak masanıza veya pantolonunuza denk geldiklerinde sesin oldukça karışık ve boğuk çıkacağı gerçeğini değiştirmiyor..

Bu kurulum, siz mutfaktayken basit bir şeyi izlemek için uygun. Ancak, çalışırken bazı ezgileri hissetmek istiyorsanız, kesinlikle kulaklık veya harici bir hoparlör kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Acer Swift 5 inceleme: 970 gramlık dizüstü bilgisayar

Günlük kullanım için ideal

Swift 5, 8 GB DDR3 SDRAM destekli 1.6GHz Intel Core i5-8250U işlemciyle çalışıyor. Geçenlerde hemen hemen aynı özellikleri ile paketlenmiş Acer Spin 5 dizüstü bilgisayarını inceledim. Bu nedenle, bu makineden benzer performans görmek sürpriz değil.

Office paketleri, medya akışları ve web tarayıcıları gibi gündelik uygulamalar, hareket halindeyken bile sorunsuz çalışıyor. Zaman zaman Windows ile ilgili ufak tefek sorunlar yaşasam da test süresi boyunca büyük bir sorun yaşamadım. Ayrıca, Swift 5 çalıştığı süre boyunca serin ve sessiz kalmayı başardı. Adobe Photoshop ile çalışırken ısı ve sesin yükseldiği anlar da oldu.

Geekbench puanları da tatmin edici. Swift 5'in tek çekirdekli sonucu 4546, çok çekirdekli sonucu 13740 çıktı.

Maalesef, Intel'in entegre UHD Graphics 620 GPU'su, uygun bir çözümden ziyade, görsellerin oluşturulması için kullanılıyor. Fotoğraf düzenleme ve eski oyunları oynama bu bilgisayar ile yapılabilir. Ancak, yeni oyunları oynamayı unutun. Bunu ve daha fazlasını istiyorsanız özel GPU’lara sahip bir dizüstü bilgisayar satın almak isteyebilirsiniz.

256GB SSD, bu fiyat noktasındaki dizüstü bilgisayarlar için standart olan 560,4 MB / sn'lik okuma hızı sunuyor. Bununla birlikte, 257.6MB / s yazma hızı biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

Acer Swift 5 inceleme: 970 gramlık dizüstü bilgisayar

Ne kadar süre ayakta kalabiliyor?

Swift 5'in ince kasası sağlam bir bataryanın bulunması için fazla yer sunmasa da, her şarjdan saygın bir getiri elde edeceksiniz.

Karma kullanımla (müzik akışı sırasında web’de gezinme ve arada bir Office programları), pil uyarıları yanıp sönmeden önce en az beş ila altı saat arası kullanım süreniz var.

Sonuca bağlıyorum

Taşınabilirlik, kuşkusuz AcerSwift 5’in en önemli özelliği. İnce ve hafif kaplama, tüm gün boyunca taşınması için mükemmel bir dizüstü olmasına yardım ederken, makinenin geri kalanından çok az ödün veriyor.

Birkaç klavye sorunu bir yana, her gün kullanılabilirlikle ilgili birkaç şikayetim var. Swift 5, pürüzsüz bir performans sunarken, serin ve sessiz kalıyor. Ancak bir oyun cihazı istiyorsanız başka modellere bakmanızda fayda var.

Aşırı performansı odaklı olmayan , taşınabilir bir dizüstü bilgisayarın peşindeysenizSwift 5, sağlam bir seçim.

Acer Swift 5’e yaklaşık 6300 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Anahtar özellikleri

  • 1.6 GHz Intel Core i5–8250U işlemci
  • 8GB DDR3 SDRAM
  • 256GB SSD
  • 14 inç 1920x1080 IPS ekran
  • 2xUSB 3.0, 1xUSB 3.1 Type – C, 1xHDMI
  • 970 gram ağırlık

ARTILARI

  • Günlük kullanım açısından iyi
  • Sessiz çalışıyor
  • İnce ve hafif

EKSİLERİ

  • Birkaç klavye sorunu
  • Harici ekran kartı yok