Teknoloji AirPods temizleyen mini 'çamaşır makinesi' tasarlandı

AirPods temizleyen mini 'çamaşır makinesi' tasarlandı

09.04.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

AirPods kullananlar bilir, gerek renginin beyaz olması gerekse her gün saatlerce kullanması sebebiyle bu kablosuz kulaklıklar çok kirleniyor. Düzenli olarak temizlenmezse ses deneyimini bile düşürüyor. Haliyle düzenli olarak temizlenmesi de gerekiyor. Bu kapsamda temizlemeye üşenenler için çamaşır makinesi mekaniğine dayanan yeni bir cihaz geliştirildi.

AirPods temizleyen mini çamaşır makinesi tasarlandı

Minik bir kare şeklinde tasarlanan bu cihaz, ona özel olarak hazırlanan bir alkollü sıvıyı içine döktükten sonra çalıştırma mekaniğine dayanıyor. Kulaklığın iç kısmını dönen fırçalı kısma yerleştirdiğinizde öncelikle kulak içine denk gelen kısmı temizlenmiş oluyor. 

Haberin Devamı

KABLOSUZ KULAKLIK TEMİZLEME CİHAZI

Sonraki adımda ise kulaklığın gövde kısmını cihazın içine yerleştirmeniz gerekiyor. Buraya yerleştirilen kulaklık bir sağa bir sola çok da sert olmayan hamlelerle temizleniyor. En nihayetinde ise kulaklık ilk haline kıyasla tertemiz oluyor ve kullanıcılar aslında sadece birkaç dakika içinde bu temizliği yapabiliyor. 

AirPods temizleyen mini çamaşır makinesi tasarlandı

Kickstarter üzerinden yayımlanan bu cihaz, 5 bin dolarlık hedefinin çok üzerine çıkmayı şimdiden başardı bile. Kulaklık temizleme aracı, yüzde 70 oranında alkol ile doldurulan bir mekanizmaya sahip. Bu kulaklık makinesinin tamamen güvenli ve cihaza zarar vermediği de özellikle aktarılıyor. Cardlax EBC olarak adlandırılan cihazın Kicktarter sayfasından incelemeleri yapabilirsiniz.