Teknoloji Akıllı MFP’ler ile mobil cihazlardan güvenli yazdırma

Akıllı MFP’ler ile mobil cihazlardan güvenli yazdırma

17.03.2016 - 13:44 | Son Güncellenme:

OKI Europe sponsorluğunda hazırlanan yeni inceleme raporu, işletmelerin dörtte üçünün herhangi bir belge güvenlik uygulamasının olmadığını, bu nedenle güvenlik tehditlerine karşı savunmasız olduklarını gösteriyor.

Akıllı MFP’ler ile mobil cihazlardan güvenli yazdırma

OKI Europe sponsorluğunda hazırlanan yeni IDC inceleme raporu, Avrupa'daki işletmelerin iş yeri verimliliğini korumak ve artırmak için bilgilere "her zaman ve her yerden" güvenli biçimde erişmeye ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Araştırma, her geçen gün daha fazla dijital bilgiye erişen şirketlerin veri erişimi ve güvenliğine dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Ancak, son bulgulara göre, Avrupa'daki KOBİ'lerin yüzde 75'i, kullanıcı kimliği gibi bir dosya güvenlik sistemi kullanmıyor. Bu da, onları güvenlik tehditlerine karşı savunmasız bırakıyor.

MFP’ler ile güvenli mobil baskı
IDC'nin bulguları, artan mobil iş gücünün ve çalışma şeklindeki değişikliklerin baskı ve belge yönetimi üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip olduğunu doğruluyor. IDC, 2018 yılına kadar, iş gücünün yüzde 75'inin ofis dışında, mobil cihazlar üzerinden çalışacağını tahmin ediyor .

Akıllı MFP'lerin değişen modern iş yerlerindeki rolüne bakıldığında bu esnek cihazların, çalışanlar ve departmanlar için güvenli kimlik kartı, güvenli PIN kodu ve akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlar aracılığıyla erişilebilen özelleştirilmiş araçlar sunmak üzere programlanabildiğini gösteriyor. Pull printing özellikli bir akıllı MFP'ye bir yazdırma görevi gönderildiğinde cihaz, kullanıcının yalnızca fiziksel olarak cihazın yanında olduğu ve güvenlik kartını okuttuğu ya da PIN kodunu girdiği takdirde belgeyi alabilmesine izin verecek şekilde programlanabiliyor.

Haberin Devamı

OKI’den güvenli MFP

"Artan mobil iş gücü ve 'her zaman ve her yerden' çalışma talebi, bugünkü işletmelerin üzerinde büyük bir etkiye sahip" diyen OKI Europe Ltd. Genel Müdürü Terry Kawashima, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Buna karşılık, işletmelerin daha verimli dijital iş akışları sunması, hassas müşteri ve şirket verilerini koruması ve çalışanların verimliliğini sürdürmesi gerekiyor. IDC'nin bu inceleme raporunun vurguladığı gibi işletmelerin, güvenlik tehditlerine ya da virüslere karşı korunmak için mobil cihazlardan güvenli yazdırma özelliği sunan akıllı MFP'lere acil bir şekilde ihtiyacı var."

OKI Europe'un akıllı, mobil, yazdırmaya hazır MFP portföyü, çok çeşitli gelişmiş güvenlik kontrollerine sahiptir. Bunların arasında, hassas bilgilere erişimi kontrol etmek üzere kimlik doğrulama araçları ve işletme, çalışan ve müşteri ya da hasta verilerini korumak ve belge gizliliğini sağlamak için izne dayalı erişim özellikleri yer alır.