Teknoloji Alexa iPhone’a Geldi

Alexa iPhone’a Geldi

09.05.2016 - 14:05 | Son Güncellenme:

Echo ile başlayan Amazon’un ev asistanı furyası için daha ekonomik alternatifler çıkıyor. Alexa ile çalışan Raspberry Pi’den sonra sıra iOS’a geldi

Alexa iPhone’a Geldi

Daha önce Amazon’un sesli asistanı Alexa’nın cihazı Echo’nun Raspberry Pi ile nasıl yapılacağı açıklanmıştı. Eğer Echo alacak paranız yoksa bu güzel bir çözüm. Ancak bunun için harcayacak zamanınız ve yaklaşık 500TL’niz yoksa daha ucuza bu teknolojiye sahip olabilirsiniz. Amazon’un sesi asistanı Lexi adı ile artık cep telefonunda.

Haberin Devamı
Üçüncü Parti Bir Cihaza İhtiyaç Yok

Bugün iOS için kullanıma sunulan Lexi üzerinden Alexa ile direkt olarak iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bunun için Echo ya da Triby gibi üçüncü parti bir cihaza ihtiyaç duymuyorsunuz. Lexi‘nin ilgi çeken yanı geniş bir kullanım alanına sahip. Bir alışveriş listesi oluşturabiliyorsunuz, internet siparişlerinizi takip edebiliyorsunuz ya da akıllı ev cihazlarını kontrol edebiliyorsunuz. Ek olarak Lexi üzerinden son haberleri, hava durumunu, sinema bilgilerini veya yol tariflerini alabiliyorsunuz. Sesli asistanı kullanabilmek için uygulamaya Amazon hesabı ile giriş yapmanız gerekiyor.

İlginizi Çekebilir: Amazon, Raspberry Pi ile Echo Rehberi Yayınladı Lexi Bazı Yönlerden Yetersiz

Ne yazık ki Lexi, Alexa‘nın müzik veya kitap servislerini desteklemiyor yani bu servisleri kullanabilmek için hala bir Echo sahibi olmalısınız. Uygulama şimdilik Android’de yok. Android’e gelip gelmeyeceği de henüz kesin değil. Şimdilik sadece iOS’ta olan uygulama 12.99 TL. Uygulama App Store’un Türkiye marketinde mevcut ama kendisinin Türkçe desteği yok. Ancak Amazon’un sesli asistanının nasıl bir şey olduğunu merak edenler için güzel bir fırsat.

Amazon Echo’nun Tüm Özellikleri