Teknoloji Android 12'nin oyun modunun nasıl olacağı biraz daha detaylandırıldı

Android 12'nin oyun modunun nasıl olacağı biraz daha detaylandırıldı

07.10.2021 - 17:35 | Son Güncellenme:

Android 12 ile kullanıcıların karşısına onlarca yenilik çıkıyor. Bunlardan biri de elbette oyun tarafında oluyor. Yeni işletim sistemiyle oyun özelliğini bünyesine dahil eden Android 12, hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Android 12nin oyun modunun nasıl olacağı biraz daha detaylandırıldı

Android 12'nin içinde API temelli bir oyun modu yer alıyor. Bu sayede arayüzde direkt olarak oyunları destekliyor. Game Optimization olarak adlandırılan bu sistem XDA'nın da keşfettiği kadarıyla oyunlar tarafından desteklenmeye başladı. Yani özelliğin nasıl olacağı biraz daha görünür oldu. 

Haberin Devamı

Bu oyun modunda her oyunun sistem ayarları içinde Game Optimization seçeneği sunulacak. Bunun içerisinde de Android kullanıcılarına üç farklı seçenek sunulacak. Pil Tasarrufu, Standart ve Performans şeklinde sunulacak bu seçenekler, farklı şekillerde kendini gösterecek.

Android 12nin oyun modunun nasıl olacağı biraz daha detaylandırıldı

Örneğin pil tasarrufu modu seçildiğinde oyun daha az sisteme yük bindirecek, ve telefonun pil ömrü daha uzun olacak. Ya da performans modu seçildiğinde kullanıcılar telefonun sunduğu tüm güçten sonuna kadar yararlanacak. Standart seçeneğinde ise bu iki modun arasında standart bir kullanım sunulacak. 

XDA'nın söylediğine göre bu seçenekler arasında henüz büyük bir fark yok ama zamanla daha belirgin hale gelecek. Öte yandan Android 12 ile bu özelliğe ek olarak bir de kullanıcılar oyunların indirilmesi tamamlanmadan oyunu oynayabilecek.