Teknoloji Android 12 sızdırıldı: Resmen yeniden tasarlanmış!

Android 12 sızdırıldı: Resmen yeniden tasarlanmış!

16.05.2021 - 10:50 | Son Güncellenme:

Yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan Android işletim sistemi pek çok telefona hayat veriyor. Bu kapsamda yeni güncellemeler de heyecanla bekleniyor. Android 12 alacak telefonların yavaş yavaş belli olmasıyla gözler güncellemenin sunulacağı güne dönmüş durumda.

Android 12 sızdırıldı: Resmen yeniden tasarlanmış

Yeni Android 12 güncellemesinin Google I/O etkinliğinde karşımıza çıkması bekleniyor ancak öncesinde sızdırıldı ve bazı detaylarla karşımıza çıktı. Android 12 arayüzü YouTube üzerinden paylaşılan bir video ile gözler önüne serildi. 

Haberin Devamı

Paylaşımlarıyla adından söz ettiren Jon Prosser tarafından yapılan paylaşımda Android 12 ile gelecek Lollipop 5.0 sürümünde yaşanacak değişiklikler de ortaya çıktı. Bildirim ve ses seviyesi çubuğunun yenilendiği bu arayüzde uygulama içi ikonlarının yenilenmesine kadar pek çok detayda değişiklik yapılmış durumda. 

Android 12 sızdırıldı: Resmen yeniden tasarlanmış

Yani Android 12 ile arayüz resmen yeniden tasarlanmış durumda. Yerleşik tema desteğinin de yolda olduğunu müjdeleyen Prosser, kullanıcıların istedikleri gibi işletim sistemi temasını değiştirmesine olanak sağlanacak. 

Android 12'nin 18 Mayıs'taki Google I/O etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.