Teknoloji Android System Webview Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Etkinleştirilir?

Android System Webview Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Etkinleştirilir?

05.02.2022 - 13:30 | Son Güncellenme:

Android System Webview; Chrome'un teknolojisi olup, Android'teki uygulamaların web içeriklerini göstermesine yardımcı olan temel parçadır. Bu durum; neredeyse bütün cihazlar içerisinde önceden yüklenmiştir. Sadece gerektiği zaman güncellenmelidir. Android System Webview nedir? Ne işe yarar? Bu özellik nasıl etkinleştirilir tüm detayları ile derledik.

Android System Webview Nedir, Ne İşe Yarar Nasıl Etkinleştirilir

Android System Webview; pek çok Android uygulamasının web versiyonunu gösteren, önemli özelliklerden birisidir. Bununla birlikte bu özellik Android sürümlü cihazların neredeyse bütün cihazlarına önceden yüklenmiştir. Bunun yanı sıra gerektiği durumlarda kurulmalı ya da güncellenmelidir. 

Haberin Devamı

 Android System Webview Nedir?

 Android System Webview; sistem özelliği şeklinde tanıtılabilir. Bunun yanı sıra Android uygulamalarının tümü adına Web içeriğinin görüntülenmesine imkan tanıyan bir sistemdir. 

 Android System Webwiew Ne İşe Yarar? 

 Android System WebView; telefonlar içerisinde çok kolay teknikle beraber etkinleştirilmektedir. Bu özellik; uygulamaların web içeriklerini göstermeye yarayan bir özelliktir. 

 Android System Webwiew Nasıl Etkinleştirilir?

 Telefonun ''ayarlar'' kısmına girdikten hemen sonra ''uygulamalar'' bölümüne tıklamak gerekir. Daha sonra Android System Webwiew bölümüne tıkladıktan sonra aktifleştirilmektedir. Bu özellik bazı vaziyetlerde kendi kendine devre dışı olabilmektedir. Bu tür durumlarda telefonlardaki özelliği yeniden aktifleştirmek gerekir. Webwiew etkinleştirme işlemlerinin gerçekleşmesi adına ilk önce telefonun ''ayarlar'' kısmına girmek gerekir. 

Haberin Devamı

 Daha sonra ''uygulamalar'' bölümündeki Android System Webwiew uygulamasını bularak, açıp etkinleştirme işlemi yapılmalıdır. Webwiew'in güncellenmemesi durumunda devre dışı kaldığı belirtilmektedir. Bu sayede önce özelliği güncellemek daha sonra da etkinleştirmek önemlidir.