Teknoloji Android telefon kullanıcılarını hedef alan yeni zararlı uygulama!

Android telefon kullanıcılarını hedef alan yeni zararlı uygulama!

28.03.2021 - 11:49 | Son Güncellenme:

Android kullanıcıları geçenlerde bir uygulamaların çökmesine neden olan bir sorun ile karşı karşıya kalmıştı. Bunun ardından şimdi de yeni bir rapora göre System Update adı verilen uygulama oldukça tehlikeli.

Android telefon kullanıcılarını hedef alan yeni zararlı uygulama

Telefonlara yüklenen milyonlarca uygulama bulunuyor. Bu uygulamaların bir kısmı 'güvenilirken' büyük bir kısmı güvenlik açıklarını bünyesinde topluyor. Haliyle dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni yapılan bir araştırmanın raporuna göre 'Sytem Update' isimli uygulama oldukça tehlikeli. 

Haberin Devamı

Zimperium tarafından yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan System Update, güvenlik açığı son dönemde en gelişmiş zararlı uygulamalar arasında yer alıyor. Google Play Store üzerinden ulaşılmayan uygulama, üçüncü parti olarak telefonlara indirilebiliyor olsa da yine de oldukça tehlikeli. 

KULLANICILAR DIŞARIDAN UYGULAMA İNDİRMEMELİ

Uygulama tam olarak ne yapıyor? Android telefonlara yüklenen bu uygulama telefona uzaktan erişim yapılabilmesini sağlıyor. Yani yalnızca kişisel veriler veya bilgiler değil kullanıcıların konum bilgisi gibi çok önemli detaylar da kötü amaçlı kişilerin eline geçiyor. Telefonu uzaktan bile kontrol etmeyi sağlayan uygulama şu zamana kadar görülmüş en tehlikeli uygulamalardan birisi olarak konumlandırılıyor. 

Haberin Devamı

Android telefon kullanıcılarını hedef alan yeni zararlı uygulama

Araştırmayı yapan Zimperium adlı şirketin CEO'su olan Shridhar Mittal, bu uygulamanın bugüne kadar gördükleri en gelişmiş kötü amaçlı yazılım olduğunu söylüyor. Bu noktada herkesin uygulamaya karşı çok dikkatli olması gerekiyor. Android telefonların kullanıcıları Google Play Store dışında uygulama telefonlarına indirilmemesi öneriliyor.