Teknoloji AOC Q3279VWF inceleme: Uygun fiyata dev monitör

AOC Q3279VWF inceleme: Uygun fiyata dev monitör

08.06.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

Uygun fiyata büyük oyuncu monitörü arayanlar için AOC’nin Q3279VWF modelini inceledim. AOC Q3279VWF'nin oyun, film gibi performans sonuçlarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

AOC Q3279VWF inceleme: Uygun fiyata dev monitör

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Herkes büyük, yüksek çözünürlüklü bir monitöre bayılıyor ama oldukça pahalı olduklarından bazen bir hayalin ötesine geçemiyor. AOC Q3279VWF ise hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek istiyor. Sunduklarına göre oldukça uygun bir fiyata gelen büyük monitör, pek çok özellikten de ödün vermiyor.

Öncelikle bu monitörün büyük olduğundan masanızı ona göre ayarlayın. Masanız büyükse endişe endecek bir şey yok. Küçükse zorlanabilirsiniz. Monitör, parlak çerçeveleri ve fırçalanmış alüminyum sehpasıyla oldukça hoş görünüyor.

AOC’nin monitörü, bu bütçeye gelmek için bazı tavizler de vermiş. Örneğin monitörde yükseklik ayarı yok. Belirli açılara kadar eğilebiliyor aa yükseklik standart ve VESA montaj için yuvası da yok. Yine de, bunlar sizin görüş açınızı pek engellemiyor.

Haberin Devamı

Giriş yuvaları standart olan şeyler. Bağlantı için DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, DVI ve VGA girişleri ile 3,5 mm kulaklık jakına sahipsiniz. USB girişi veya kulaklık standı yok.

Sağ alt köşede bulunan düğmeler aracılığıyla erişilen OSD menüsü, size bir dizi farklı seçenek sunuyor. Renk ayarları, parlaklık seviyesi gibi değişiklikleri buradan ayarlayabilirsiniz.

OSD altında FPS, RTS ve Racing ve kullanıcı tarafından yapılandırılabilen hızlı oyuncu ön ayarları var.

AOC Q3279VWF'nin oyun, film gibi performans sonuçlarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Ekran, HDMI ve DisplayPort üzerinden 48-75Hz aralığında AMD FreeSync teknolojisine sahip. Bu da uyumlu AMD grafik kartları ile sağlam bir oyun performansı demek.

Cihaz, 31.5 inç mat MVA panele sahip. 2560 x 1440 çözünürlükte ve 75 Hz yenileme hızında çalışabiliyor. Ekran boyutu ve QHD çözünürlüğü, üretkenlik açısından iyi performans sergiliyor.

Yaptığım testlerde monitör, sRGB renk alanının % 97’sini, AdobeRGB'nin yüzde 78’sini kapsadı. Odanız aydınlıksa parlak panel yüzünden yansıma sorunları yaşayabilirsiniz, ancak gece geç saatlerde olan oyun seansları için oldukça yeterli.

Renk doğruluğu bu denli düşük maliyetli bir ekran için mükemmel. cihazı, profesyonel olmayan fotoğraf düzenlemeleri veya video renk sınıflandırmaları için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Panel, % 90 parlaklıkta tüketici sınıfı bir monitörde gördüğüm en düşük siyah parlaklığı sunuyor. Karanlık sahneleri olan filmleri izlerken tam olarak istediğiniz siyah ve gri tonları görebilirsiniz.

Oyuncular için 75Hz yenileme hızı, bu fiyatlardaki gördüğünüz 60Hz panellerin üzerinde bir değer. Monitör, AMD FreeSync uyumlu bir ekran kartıyla birleştiğinden akıcı oyun deneyimi sunuyor. Tepkime süresi ise 5milisaniye.

AOC’nin bu cihazı tam bir fiyat-performans monitörü. Parası karşılığında oldukça iyi değerler sunuyor. Film izlemek, oyun oynamak ya da ofis işleri için mükemmel.

Hem yetenekli hem uygun fiyata çok amaçlı bir monitör arıyorsanız AOC Q3279VWF harika bir seçim.

Bu ekrana yaklaşık 1210 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Yazarlar