Teknoloji Apple 64 GB iPhone’dan Ne Kadar Kazanıyor?

Apple 64 GB iPhone’dan Ne Kadar Kazanıyor?

29.03.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

16 GB ile 64 GB iPhone arasında yapacağınız seçim Apple’ı düşündüğünüzden fazla ilgilendiriyor ve şirketin karlılığına olumsuz yansıyor olabilir.

Apple 64 GB iPhone’dan Ne Kadar Kazanıyor

Çünkü eğer 100 dolar fazla verip 64GB depolama alanına sahip olan iPhone 6S, 6S Plus ya da SE alırsanız Apple çok daha fazla para kazanıyor. Hatta bu ekstra 100 doların büyük bir kısmı direkt olarak Apple‘a kar kalıyor. Bu hesabı teknoloji marketi araştırmaları yapan IHS firması açıkladı. IHS Technology’nin baş analisti Wayne Lam, Cuma günü yaptığı açıklamada 64GB depolama alanına sahip olan modeli üretmenin, 16 GB olanı üretmekten sadece 12 dolar daha pahalı olduğunu söyledi. Ancak iki model arasındaki fiyat farkı 100 dolar.

Haberin Devamı

İlginizi Çekebilir: iPhone 7 Kablosuz Şarj ile Geliyor

Bu da demek oluyor ki Apple buradan 88 dolar kar elde ediyor. Apple’ın giderleri iPhoneların üretim ömürlerine göre değişiyor, ayrıca depolama alanı da fiyatlarda değişkenlik gösteriyor. SE daha yeni piyasaya çıktığı için IHS’nin araştırmasına henüz dahil değil. Lam yaptığı açıklamada Apple’ın bu üretim stratejisini uzun zamandır kullandığını dile getirdi. Hatta iPhone bandının bu kadar karlı olmasının en büyük kaynaklarından bir tanesi de bu.

64 GB modelleri Apple için sihirli kar makinaları. Apple tarafından bu araştırmaya bir yorum getirilmedi. Öte yandan yeni piyasaya çıkan iPhone SE gerçekten beklenenin çok üzerinde bir telefon ve kesinlikle 100 dolar fazla verip 64 GB modelinin seçilmesi gerekiyor.

“Galaxy S7 Edge” ve “Note 5” Video Karşılaştırma
Yazarlar