Apple Apple bu yıl daha ucuz 6.1 inçlik yeni bir iPhone piyasaya sürebilir

Apple bu yıl daha ucuz 6.1 inçlik yeni bir iPhone piyasaya sürebilir

24.01.2018 - 10:12 | Son Güncellenme:

Apple, 2018 yılının ikinci yarısında 6.1 inç'lik farklı bir iPhone modeli piyasaya sürebilir. Yeni iPhone modelinin iPhone X'den daha ucuz olması bekleniyor.

Apple bu yıl daha ucuz 6.1 inçlik yeni bir iPhone piyasaya sürebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, düşüş yaşanması ve zayıf talep nedeniyle iPhone X üretiminin yazın durdurulmasının planlandığını ileri sürmüştü. Kuo şimdiyse Apple'ın 2018 yılının ikinci yarısında 6.1 inç'lik farklı bir iPhone modeli piyasaya sürebileceğini iddia etti. Yeni iPhone modelinin iPhone X'den daha ucuz olması bekleniyor.

Cihazın Face ID de dahil olmak üzere bazı iPhone X özelliklerine sahip olduğu söyleniyor ancak bazı tasarımlarla daha ucuz bir fiyat noktasına ulaşmak için ödün veriliyor. OLED yerine LCD ekran kullanılacağını söyleyen Kuo cihazda alüminyum çerçeve, tek lensli arka kamera olacağını söylüyor. 3D Touch yine olmayacak. iPhone'un arkasının kablosuz şarj için camdan veya dövülmüş alüminyumdan mı yapılacağı belli değil.

Haberin Devamı

Apple bu yıl daha ucuz 6.1 inçlik yeni bir iPhone piyasaya sürebilir

Kuo, 6.1 inçlik iPhone'un ayrıca iPhone X'in L şeklindeki pil şekline sahip olmayacağını da ekledi. Bunun yerine, cihazda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ta da kullanılan dikdörtgen pil paketi olacak.

Kuo, 6.1 inçlik iPhone'un Amerika'daki 700 ila 800 dolar arasında değişen orta menzilli bir cihaz olacağına inanıyor. Cihazın Eylül-Ekim aylarında her zamanki gibi yeni bir 5.8 inç iPhone X ve daha büyük bir 6.5 inçlik iPhone X Plus adıyla birlikte duyurulması bekleniyor.