Teknoloji Apple’ın Bilgisayar Satışları Düşüşte

Apple’ın Bilgisayar Satışları Düşüşte

12.05.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

Bu zamana kadar rekor derecede satış elde eden ve tarihe geçen Apple, şaşırtıcı bir şekilde geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşadı…

Apple’ın Bilgisayar Satışları Düşüşte

Dünya’nın en iyi üreticilerinden biri olarak gösterilen ve hayata geçirdiği projeleri ile beraber milyonlarca hayran kazanan şirket, en az mobil pazarda gösterdiği başarıyı bilgisayar cephesinde de göstermekte. Nitekim kendi işletim sistemine sahip olan ve en iyilerden biri olarak gösterilen firma, ne yazık ki bilgisayar konusunda düşüş yaşamakta. Zira ortaya çıkan yeni rapor, firmanın özellikle dizüstü bilgisayar cephesinde düşen satışlara sahne olduğunu göstermekte.

Haberin Devamı
Bu yıl pek de güzel geçmiyor

Açıklanan bilgilere göre 2016 yılının ilk çeyreğinde Apple, notebook sevkiyatında düşüş yaşamış bulunuyor. Pazar içerisinde yapılan araştırmaya göre firmanın yaşamış olduğu düşüş oranı tam %40. Zira şirketin geçtiğimiz yıl bu aylarda elde ettiği satış ile bu yılki satışlar arasında epey fark var. Tabi bunda model sayısının ve ekonomik bazda ülke gelişmelerinin de katkısı yok değil.

İlginizi Çekebilir: Apple Öyle Bir Patent Aldı Ki! Sadece Apple değil

Geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında düşüş yaşayan tek firma Apple değil. Aynı zamanda Lenovo %10, HP %21.2, Asus %28.9 ve Toshiba ise tam %36 aranında düşüş yaşamış durumda. 2015 yılı ile karşılaştırıldığında bu yılın pek de güzel geçmediğinizi söyleyebiliriz. Tabi henüz yıl bitmiş değil. İlerleyen dönemlerde firmaların alacakları kararlar ve uygulayacakları stratejiler satışların değişmesine yol açabilir. Hep birlikte bekleyip göreceğiz, eğer yeni bir gelişme yaşanırsa aktarmış olacağız, bizi takip etmeye devam edin. Aynı zamanda son teknoloji gelişmelerini YouTube kanalımız üzerinden de takip etmeniz mümkün.