Teknoloji Apple’ın OLED ekrana geçişiyle ilgili LG'den açıklama

Apple’ın OLED ekrana geçişiyle ilgili LG'den açıklama

22.02.2017 - 09:57 | Son Güncellenme:

Apple’ın OLED ekrana geçiş aşamasıyla ilgili yeni bir bilgi geldi. LG Display’in CEO’su Han Sang-beom’un açıklamasına göre Apple’ın OLED ekranlara geçişi beklendiği kadar hızlı olmayacak.

Apple’ın OLED ekrana geçişiyle ilgili LGden açıklama

Son iki yıldır Apple'ın iPhone modellerinde OLED ekran teknolojisine geçiş yapacağı söylentileri gündeme geliyordu. Standart LCD ekran panellerine göre daha az güç tüketen ve çok daha ince olan OLED ekran panelleri Apple için ciddi avantajlar sağlayacak.

Haberin Devamı

Han Sang-beom’una göre Apple’ın bir anda yüzde yüz oranda OLED ekrana geçiş yapması mümkün değil. Hatta CEO, gelecek iPhone modellerinin büyük bir bölümünde LCD ekran kullanımının devam edeceğine işaret ediyor. Apple, yılda 220-330 milyon arası iPhone üretimi gerçekleştiriyor ve tüm cihazlar için OLED ekrana hemen geçilemeyeceği belirtiliyor.


KGI analisti Ming-Chi Kuo da daha Apple'ın iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone 8 olmak 3 adet iPhone modeli tanıtacağını ve bunlarda OLED ekran kullanılmayacağını ileri sürmüştü. Kuo'ya göre iPhone 7s ve iPhone 7s Plus mevcut tasarımı devam ettirecek, iPhone 8 ise OLED ekran ve yenilenmiş tasarımla gelecek.