Teknoloji Apple iOS’u Neden Geri Çekti?

Apple iOS’u Neden Geri Çekti?

23.05.2016 - 14:38 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın yayınladığı yeni güncelleme ile iOS’un 9.3.2 versiyonu sunuldu. Bu güncellemeden 9.7 inç iPad Pro sahipleri hiç memnun olmadı.

Apple iOS’u Neden Geri Çekti

Çünkü güncelleme ile beraber bir hata ortaya çıktı. Şu an 9.7 inç iPad Pro kullanıcıları için iOS 9.3.1 son sürüm olarak gözüküyor yeni versiyonu indirme gibi bir seçenek yok.

Haberin Devamı
Nasıl Ortaya Çıktı?

Yeni güncellemenin indirilmeye açılmasından kısa bir süre sonra 9.7 inç iPad Pro kullanıcıları “Error 56” isimli hatayı almaya başladı. Yalnız bütün iPad Pro kullanıcıları değil sadece bir kısım kullanıcı bu hatayı aldı. Hata kodunu görenler ise tabletlerini kullanamadılar. Hatada problemin giderilmesi için cihazın iTunes’a bağlanıp yeniden yüklenmesi istense de bu yöntem bir işe yaramadı ve tabletler kullanılmaz hale geldi.

Güncelleme ile hatanın ortaya çıkmasından beri birkaç kişi Apple’ın tabletlerini yenileri ile değiştirdiğini belirtse bile bu bilgiye dair kesin bir şey yok. Şu anda geliştirilmiş herhangi bir çözüm de yer almamakta. Bu hatayı alan kullanıcılar mutlaka Apple Destek ile iletişime geçmeli. Apple ise problem üzerinde çalıştıklarını açıkladı ancak bu hataya neyin sebep olduğuna dair bir bilgi vermedi. Bir çözüm yolu bulununcaya kadar şirketin geliştirdiği mobil işletim sistemi iOS’un 9.3.2 sürümü 9.7 inç iPad Pro sahipleri için indirilebilir durumda olmayacak. Problemin ne zaman çözülebileceği de bilinmeyenler arasında yerini alıyor.

Yazarlar