Teknoloji Apple, iPhone 9 için özel pilleri LG'den tedarik edecek

Apple, iPhone 9 için özel pilleri LG'den tedarik edecek

21.07.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

Yayınlanan yeni bir rapora göre iPhone 9'larda kullanılacak pili LG sağlayacak. LG'nin bu konuda önemli yatırımlar yaptığı ve 2018'de üretime başlayacağı iddia ediliyor.

Apple, iPhone 9 için özel pilleri LGden tedarik edecek

Daha öncesinde Apple'ın işlemci üretimi konusunda tekrar Samsung ile anlaşmaya vardığını sizlere aktarmıştık. The Korea Economic Daily'de yayınlanan bir rapora göre Apple, iPhone 9'da kullanacağı pilleri LG'den satın alacak.

Haberin Devamı

Apple'ın pil gibi kimyasal parçalarda çok satıcılı bir yaklaşım benimsemesine rağmen, son yıllarda Samsung’un başına gelen pil olayları ile daha güvenilir adımlar atmak istediği belirtiliyor. Bunun için de LG ile ortaklık kurduğu söylenen Apple’ın yeni telefonlarında kullanacağı "L" şeklinde pili LG üretecek. Raporlarda iPhone 9'daki pilin alt kısmı "bükülmüş" ve sözde "L şekilli" bir pil olduğunu belirtildi. L şeklindeki bu tasarım, pilin olası kapasitesini de yüzde 30 oranında arttırıyor.

LG'nin L şeklinde tasarıma odaklanması Apple'ın avantajına olabilir. Samsung gibi diğer firmalar, çoğu akıllı telefonunda şu anda geleneksel dikdörtgen tasarım üzerine odaklanmış durumda. Yine raporlara göre, L şeklinde iki hücreli pil tasarımının bu yıl ilerleyen dönemde piyasaya çıkacak iPhone 8'de de görülebilir.