Teknoloji Apple, MacBook Pro için yeni bir güncelleme yayınladı

Apple, MacBook Pro için yeni bir güncelleme yayınladı

25.07.2018 - 15:04 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda MacBook Pro ile ısınma sorunu yaşayan kullanıcıların şikayetleri üzerine Apple, MacBook Pro için yeni bir güncelleme yayınladı. Peki MacBook Pro'nun asıl ısınma nedeni neyle alakalı? İşte tüm detaylar...

Apple, MacBook Pro için yeni bir güncelleme yayınladı

Geçtiğimiz hafta MacBook Pro'nun ısınma sorunu, Apple için zor anların yaşanmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Apple'ın 13 ve 15 inçik 8. nesil Intel i9 işlemcili yeni MacBook Pro modellerinin ‘güç’ gerektiren işlemlerde fazla ısındığını ve hız aşırtma ile 4.8GHz olması gereken frekans hızının 2.2GHz’e kadar düştüğü hakkında bilgiler paylaşılmıştı. Bunun üzerine Apple ısınma problemini doğrulayarak kullanıcılardan özür diledi.

Şirketin açıklamasına göre MacBook Pro’nun ürün yazılımında termal yönetim sistemini etkileyen bir ‘dijital anahtar’ bulunuyor.
Bu dijital anahtar, işlemciye ağır yük bindiren işlemler sırasında frekans hızını kısarak cihazın aşırı ısınmasının önüne geçiyor.

Apple, açıklamada bahsedilen ‘dijital anahtar’ hakkında daha fazla bilgi vermeyi reddetse de cihaz performansı hakkındaki iddialarını aynı şekilde sürdüyor. Apple’ın açıklamasına göre macOS High Sierra 10.13.6 için yayınlanan ek güncelleme, söz konusu frekans kısma hatasını düzeltti.

Haberin Devamı

Böylece 15 inçlik MacBook Pro kullanıcıları cihazlarının %70 daha fazla performans göstermesini 13 inçlik MacBook Pro kullanıcıları da iki kat daha hızlı bir Touch Bar bekleyebilirler.