Apple Apple, MacBook Pro klavyeleri yüzünden davalık oldu

Apple, MacBook Pro klavyeleri yüzünden davalık oldu

17.05.2018 - 11:30 | Son Güncellenme:

Son birkaç yıl içinde yeni bir MacBook veya MacBook Pro satın alanlar Apple'a toplu dava açtı. Bir hukuk şirketi, Apple'ın kusurlu klavyelere sahip dizüstü bilgisayarları bilerek sattığını iddia ediyor. Klavyenin tutarsız ve hatalı olduğunu iddia eden kullanıcılar, başlattıkları imza kampanyası sonrasında Apple'a toplu dava açtı.

Apple, MacBook Pro klavyeleri yüzünden davalık oldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

MacBook'un klavyesiyle sorun yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Apple, şimdi bu sorun yüzünden mahkemeye gidiyor.

Girard Gibbs adlı hukuk şirketi, Apple'ın "kelebek" klavyesiyle donatılmış MacBook veya MacBook Pro satın alan kişilerin "yanıt vermeyen anahtarlar ve beraberindeki klavye hatasıyla sürekli bir tehditle karşı karşıya" olduğunu söyledi. Hukuk şirketi, Apple'ın konuyla ilgili kullanıcıları uyarmamakla suçlandığını belirtti.

Kuzey Kaliforniya'nın ABD Bölge Mahkemesinde açılan dava, blog yazılarını, tweet'leri, destek-forum yorumlarını, bir Change.org dilekçesini ve hatta iddia edilen klavyelerle ilgili bir videoyu inceledi.

Apple, 2015 yılında 12 inç MacBook ile "kelebek" anahtarını tanıttı. Bu anahtar, her bir anahtarın altındaki geleneksel "makas" mekanizmasının yerini aldı. Apple'ın kendi sitesinde de belirttiği gibi anahtarlar daha kararlı, daha duyarlı ve rahat olması gerekiyordu. Görünüşe göre bazı kullanıcılar için durum böyle değil.

Haberin Devamı

Apple konu hakkında yorum yapmadı.