Apple Apple, normalden daha pahalı bir iPhone üzerinde çalışıyor

Apple, normalden daha pahalı bir iPhone üzerinde çalışıyor

28.05.2018 - 12:45 | Son Güncellenme:

Apple, bu yıl iPhone yelpazesini üç yeni modelle genişletecek. Bunların fiyatlarını ve ekran boyutlarını bile biliyoruz. Ancak yeni bir sızıntı Apple'ın büyük bir sürprizi olduğunu gösteriyor. Apple, bu yıl revize edilmiş daha pahalı bir iPhone X piyasaya sürebilir.

Apple, normalden daha pahalı bir iPhone üzerinde çalışıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple geçtiğimiz yıl kullanıcılara iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X olmak üzere üç yeni telefon sundu. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, 2018 yılında da Apple’ın üç yeni iPhone modelini piyasaya süreceğini belirtti. Kuo’ya göre, iPhone ailesine 6.5 inç OLED ve 6.1 inç LCD ekranlı iki yeni model eklenecek. Her iki telefon da iPhone X'teki çentik de yer alacak.

Yeni gelen iddialara göre Apple, iPhone X'in daha pahalı ve büyük ekranlı modelini de bu yıl piyasaya sürecek.

Apple, normalden daha pahalı bir iPhone üzerinde çalışıyor

Başlangıçta maliyetleri azaltmak için tek bir arka kamera ile 6.1 inç'lik LCD ekranlı iPhone X'in gelmesi bekleniyor. Bu iPhone X'in halefi olacak. Giriş seviyesi, fiziksel olarak değişmeyen 4 inç iPhone SE 2 ise Haziran ya da Temmuz ayında gelecek. 6.1 inçlik model 799 dolar civarında fiyata sahip olacak. Buna karşılık, 5 inçlik ucuz olan iPhone X ise 550 dolara çıkacak. LCD'den OLED'e yükseltmek, 6.1 inçlik iPhone X'i daha cazip hale getirse de başlangıç fiyatını daha da arttırabilir.

Haberin Devamı

Şirket büyük ekranlı olarak sadece 6.1 inçlik modeli satışa sunarsa daha akıllıca bir atabilir. 5 inç, 5.8 inç ve 6.5 inç iPhone X tasarımlar küçük, orta ve büyük yaklaşımla ilerliyor. Apple böylece herkes için ve farklı bütçelerde modeller sunuyor. Ancak 6.1 inçlik iPhone X, hem 5.8 hem de 6.5 inçlik modellerin satışını etkileyebilir.