Apple Apple, Oregon'daki yeni laboratuvarı için Intel mühendislerini topluyor

Apple, Oregon'daki yeni laboratuvarı için Intel mühendislerini topluyor

01.06.2018 - 13:24 | Son Güncellenme:

Apple, ABD Oregon'daki yeni mühendislik laboratuvarı için Intel'den araştırmacıları ve mühendisleri sessizce kendi yanına çekiyor. Yeni bir raporda Apple'ın diğer Oregon şirketlerine göre "baskın" olduğu ve Mac için kendi çiplerini geliştirebileceğini söylentileri artıyor.

Apple, Oregondaki yeni laboratuvarı için Intel mühendislerini topluyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, Mac bilgisayarlar için yeni bir çip geliştirmek üzere çalışmalara başladığı ve bunun için yeni mühendisler arayışına girdiği iddia edildi. Apple'ın Oregon'daki yeni mühendislik laboratuvarı için Intel'den araştırmacıları ve mühendisleri sessizce kendi yanına çektiği söyleniyor.

Apple halihazırda iOS için kendi çiplerini tasarlıyor. Hem donanım hem de yazılım üzerindeki kontrolü, Android'li akıllı saat rakiplerine karşı daha düşük saat hızları ve işlem çekirdeğiyle daha hızlı performans sunmasına olanak tanıyor.

Öyleyse, Apple'ın Mac için kendi çiplerini tasarlaması da zor değil. Bu olay şimdi Oregon'da gerçekleşebilecek gibi görünüyor.

"Apple'ın Washington County'de bir sırrı var. Silikon Vadisi şirketi, orada bir donanım mühendisliği laboratuvarı için iki düzine kadar insanı işe aldı." denildi.

Haberin Devamı

Apple'ın planları iş ilanları ile yayıldı, eski Intel çalışanlarının sosyal medya profillerinde artık "Apple'da çalışıyor" yazdığı denildi. Ancak, tesiste kaç kişinin çalıştığı ya da üzerinde çalıştıkları şeyler net değil. Laboratuvarın tam yeri de belli değil.